Szakértő válaszol


LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.


Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Orvos válaszol - Sándor lászlóné

Sándor lászlóné

Antihisztamin és calcimusc szedése mellett lehet e vérvételböl allergia tesztet végezni?
Tisztelt Kérdező,
Az antihisztamin és a kálcium jelentősen befolyásolja a teszt eredményét. Ilyen esetben a tesztet elvégeztetni nem érdemes.
Üdvözlettel.
Budaházi Kata
Orvos válaszol - Vakula andrea

Vakula andrea

Üdvözlöm
Vajdasagban elő anyukavagyok,elkeseredettsegemben iro
Van egy 14 eves fiam,kb fel eve megjelentegy piros folt az egyik orrcimpajanal ami egyre csak nőtt.hirtelen bekentuk az itt Szerbiában adando ekcema kenőccsel,(elocom)ami hirtelen lehuzta,de mihelyt abban maradt visszajött es nőtt.Ekkor mentunk el az elso bőrgyógyászhoz.ott mondtak a perioralis dermatitismegjelenese.Felirt neki egy draga kremet Protopik...illetve mondta hogy az elocomot nem szabad sokaig használni mivel szteroidos.elkezdtuk a protopikot...de kb heti 2x mindig elo es elo jott.olyankor azt mondtak kenjuk be megis elocommal.aztan ellenorzeskor felirt meg neki egy arclemosot is...de semmi javulas.a pirossag csak nott.mar az állan is.ekkor kikertem egy masik orvos tanacsat aki rogton mondta ez igy nem jo.vissza az elocomra 3 hétig napi 1x.illetve felirt egy kremet napi reggeli használatra.vmi pattanasos borre.ekkor persze ettol a szterodidos kremtol szep volt a bőre.majd letelt a 3 het es mar az elos nap bedurrant a bőre.3.nap nagyon csunya volt.olykor meg holyagos is.elfelejtettem emliteni h ez a 2.orvos mindjart mondta h hat a pubertas kor rejtelmei...ezt ertem is de ez mar durva.ő is periol.derm.-t irt a korlapra.most ott tartunk h mikor visszamentunk ugy h bedurranva bőre,megmondta hogy ő meg ilyet nem.latott h pubi kor elott jön ez igy elő.most 2 kremet kapott.amik gyogyszertari kikevert kremek.az egyik egy maszk.ami meg nem hozott 5 nap utan valtozast.illetve helikobakter vizsgalatot es ezt kovetoen antibiotikumot 6 hetig.
.kikernem a velemenyet illetve ha esélyét latja a jo iranyba menesnek.
Addig is köszönöm
Andrea
Tisztelt Vakula Andrea,

A pontos diagnózis felállításához szükséges lenne a fia bőrtüneteinek a vizsgálata.
A leírásban szereplő perioralis dermatitis- amennyiben tényleg megfelel ennek a fia bőrtünete- már pubertás kor előtt kezdődhet. Hormonális változások provokálhatják a tüneteket, emellett javasolt étel-intoleranciák (pl: laktóz intolerancia, hisztamin-intolerancia) irányában is vizsgálatokat végezni.

Üdvözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus
Orvos válaszol - Anna

Anna

Tisztelt doktornő/ doktor úr!

30 éves nő vagyok, és az elmúlt egy évben tarkótájon piros foltok jelentek meg rajtam, a hajas fejbőr alatt. Nem adtam nagy hangsúlyt neki, mivel egy szteroidos terápián voltam túl (tinnitus miatt) amire allergiás reakcióim lettek, de a hónapok múlásával nem szűntek meg, néha élénk vörös volt, néha meg egészen halvány. Több bőrgyógyászt is felkerestem, három különböző diagnózist is kaptam (dermatitis, erythemas, és hemangioma).

Engem nem hagyott nyugodni a dolog, és nagyon sokat olvastam a foltok lehetséges okairól, míg egy oldalon azt olvastam, hogy szifillisz jelei is lehetnek. Bevallom nagyon megijedtem, de időrendben sajnos van rá esély. Mivel egy év után eszembe jutott valami amire akkor nem igazán gondoltam, hogy baj lenne. Akkori kapcsolatomban mindig óvszerrel védekeztünk, kivéve ha orálisan érintkeztünk. Az utolsó ilyen alkalom után 2-3 nappal két afta jelent meg a számban (szájpadláson és belső alsó ajkon) amik kb egy hétig voltak ott, majd alapos fertőtlenítésre/kezelésre eltűntek. Az afták után 4-5 héttel történt a szteroidos terápia, ami után észrevettem a tarkómon a foltokat. Egyéb tünetek (seb, nem fájdalmas fekély, duzzadt nyirokcsomók, foltok a testen-talpon-tenyéren) nem voltak akkor sem és azóta sem. A kérdésem az lenne, hogy van arra esély, hogy ez valóban szifillisz, és a foltok a tarkómon abból erednek? Ezek a foltok néha enyhén viszketnek, és van, hogy egyáltalán nem.

Köszönettel,
S.A.
Kedves Érdeklődő, az elmondottak nem emlékeztetnek syphilisre, azonban a kérdésről egy vérvétellel könnyen meggyőződhetünk, készséggel állunk rendelkezésére.

Tisztelettel,

Kádár János dr.
Orvos válaszol - T. Bettina

T. Bettina

Kedves Szakértő!

Hosszú évek óta tartó psoriasisom van, melyre már szinte MINDEN lehetséges gyógymódot kipróbáltam. Ez alapján egy szteroid tartalmú kenőcs bizonyult a legjobbnak, mellyel szinte tökéletesen kordában tudom tartani, bár szteroid tartalma miatt tudom, hogy nem épp egészséges.

Most viszont kiderült, hogy várandós vagyok (jelenleg két hónapos), így abbahagytam a kenőcs használatát. Emiatt viszont mostanra szinte a teljes testemen szétterjedt a pikkelysömörös, ekcémás terület, fájó, száraz, égő és viszkető foltokkal, mely nemcsak borzasztóan kellemetlen, de a fizikai megjelenésemen is erősen ront.

Próbáltam többféle testápolót, sajnos hasztalanok voltak, sőt némelyik után még jobban fellángolt a bőröm. Ugyanez történt a drágább szereknél, pl. az Uriage termékeknél is. A körömvirágkrém volt eddig az egyetlen, mely 1-2 órán keresztül csillapította a viszketést, de ezután visszatért minden addigi baj, és a foltok nem gyógyulnak.

Kérem tanácsát, mit tudnék használni, ami nem bántja a magzatot, viszont a problémámon enyhíteni tudna? Valami olyan megoldásra lenne szükségem, ami gyorsan hatásos, mert egyre fájóbb minden mozdulat a bőröm állapota miatt...

Köszönöm válaszát előre is!
Tisztelt Bettina,

A terhesség alatt használható steroid készítmények a következők: mometazon-furoat és a methylprednisolone aceponate hatóanyagú készítmények. Javasolt az intermittáló alkalmazás: másnaponta vagy heti két alkalommal történő használat. A köztes napokon zsíros testápolók csökkentik a viszketést.

Üdözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus
Orvos válaszol - Zsuzsi

Zsuzsi

Tisztelt Szakértő! Kislányomnak 5 hónapos korában átlövettük a fülét megbízható kozmetikusnál. 5hétig volt a fülében az eredeti fülbevaló utána pedig aranyat kapott. Azóta viszont folyamatosan begyullad a luk. Először csak az egyik fülénél jelentkezett gyulladás,de most épp a másik van begyulladva. Ilyenkor először piros a cimpa,majd vérezni kezd,gennyes váladék folyik belőle. Gyógyszertárban ajánlottak rá fertőtlenítő sprayt,így 2-3nap alatt elmúlik,de pár hét múlva újra begyullad.mi lehet ennek az oka és mit tehetnék ellene? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel H. Zsuzsanna
Tisztelt Kérdező!

Bőrgyógyásznak kellene megmutatni a gyermeket. Véleményem szerint inkább fertőzés, az allergia ugyanis nem jelentkezik fél oldali tünetekkel ( felváltva sem)



Üdvözlettel:



Dr Balogh Katalin

Fül orr gégész

Allergológus szakorvos

Budai Allergiaközpont
Orvos válaszol - Gábor

Gábor

Tisztelt Doktornő
A nemiszervem makkján apró piros kiütések jöttek ki már másodszor.Első alkalommal E vitamint és zinket írtak fel.Valamint egy mosakodó krémet készítettek és még egy kenőcsöt.
Kérdésem hogy mi okozhatja ezt?
Számíthatok rá hogy ez időnként kiújul?Allergia lehet?
Estleg tudna javasolni olyan allergéneket amit kerülni kellene?
Köszönöm előre a választ
Tisztelt Kérdező,
Ilyen esetben mindig szakorvoshoz kell fordulni, mert az Ön által leírt tünet több okból is származhat. Nem jósolható meg sem a kimenetel, sem az ok fizikális vizsgálat, esetleges labor vizsgálat nélkül.
üdvözlettel:
Budaházi Kata
Orvos válaszol - Almási Sándorné

Almási Sándorné

Tisztelt doktornő/ úr!
A korom 40 év.A problémám a következő lenne: kb. 1 éve hogy valamitől nagyon kiszáradtak az ajkaim,illetve ahol a belső és a kűlső ajak találkozik szinte állandóan begyullad. Ezenkívűl szintén ott piros pöttyök vannak ami fehér udvarral van körűlvéve ezek néha megduzzadnak ha gyulladasban van de nem mulik el. Kaotam rá különböző krémeket( bőrlágyító,gyulladascsökkentők),de azok is csak addig hatnak mig a számon vannak. Ha nem használnám ugyanugy jön a gyulladás száradás. Ön szerint mi lehet ez? Illetve mivel tudnám még kezelni hogy végre meggyógyulhasson? Ezenkívűl az ajkíron pirosas- barnás elszíneződés is látszik( ha gyulladt akkor piros ha éppen stagnál akkor barnás.de leginkább ezek a pöttyök is zavarnak.Ahány orvosnál voltam mind mást mondott,de a terápiájuk( krémek) nem segítettek.(chellilitis,rossz fog,fogkő,volt aki nem is tudta mitől van). Cukorbeteg nem vagyok a vérképem rendben belgyógyászati bajom nincs.
Válaszát előre is köszönöm és maradok tisztelettel: vica.
Tisztelt Almási Sándorné,

A leírt probléma diagnosztizálásához mindenképpen szükséges a klinikai tünet megtekintése. Ilyen esetekben a probléma leírása nem elegendő. Emiatt kérem, hogy szakorvosi vizsgálatra jelentkezzen be az Allergiaközpontba.

Üdvözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus
Orvos válaszol - Gabriella

Gabriella

Tisztelt Szakértő!
Férjem 50 éves és sok-sok éve van a hátán egy zsírcsomó, amit az elején próbáltunk kinyomni, de aztán már nem sikerült. A borsószem nagyságú csomóból majdnem diónyi nagyságú lett, de csak esztétikailag volt zavaró. múlt héten kicsit bepirosodott, most ha megnyomjuk erősen folyik belőle valami szagos folyadék. A kérdésem az lenne, hogy ki tud az a csomó így magától ürülni? Vagy esetleg veszélyes ez? Szabad nyomkodni, hogy ürüljön? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Asszonyom,
Az ilyen régóta fennálló cisztát mindenképpen meg kellene mutatni sebésznek, mert a gyógyuláshoz feltárás válhat szükségessé.

Üdvözlettel
Dr Vincze Ildikó
Orvos válaszol - Aranyosi Benjámin

Aranyosi Benjámin

Üdvözlöm. börgyógyásznál megállapították hogy xanthelasma van a jobb szemhélyamon az orr nyergemhez közel körülbelül olyan 2,5mmx4-5mm es nagyságú ovális alakú érdekelne hogy ezt önöknél milyen árban tudnám eltávolítani?
Továbbá érdekelne az is hogy tételesen milyen összeg lenne a konzultáció a műtét ára a kontroll vagy egyéb olyan tételek amiket esetleg nemsoroltam fel. Előre is köszönöm a választ
Tisztelt Kérdező, Ebben az esetben speciálisan plasztikai sebész kell felkeresni. Javasoljuk esetleg Dr Gyarmati Csabát. A +36 30 228 370 telefonszámon tud érdeklődni.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Orvos válaszol - klaudia

klaudia

Szeretném meg kerdezni
Kislanyom 7 esztendös és egy pigment folt van az oldalan ami közepes méretü és valtozo szine van egyszer fekete mas szor feketes barna és ojan kicsi dudorotere szeretnek valaszt kapni köszönöm elöreis.

Kedves Anyuka !

Sajnos ezt a problémát látatlanban nagyon nehéz diagnosztizálni. Kérem fáradjanak el bőrgyógyász szakorvoshoz

Üdvözlettel
Raffai Henriette

Bejelentkezés

A Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban fogad vendégeket.

Rólunk mondták

Régóta járok Krisztihez, és sosem csalódtam benne és munkájában sem. Pedig nem vagyok könnyű eset. A.N.

Anyukám hozott el kamaszkoromban ide a kozmetikába. Akkor persze nem tetszett, hogy ide kell járnom. Most már pattanásaim nincsenek - sőt nyomai sem - és már önként jövök Krisztihez bőrápolásra. Van két szép gyermekem. Ha nagyok lesznek, őket is ide fogom hozni. Barna

További vélemények