Szakértő válaszol


LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.


Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Orvos válaszol - Lizg

Arcbőr

Kedves Szakértő!
23 éves nő vagyok, és az arcom két oldalán pattanásszerű barnás foltok jelentek meg néhány évvel ezelőtt. Fogamzásgátlót nem szedek, frontin 0,25mg-osat és multivitaminkészítményt szoktam rendszeresen szedni. Illatanyag és színezékmentes natúrkozmetikumokat használtam az utóbbi fél évben, de egyáltalán nem javított a bőröm állapotán. Ami kicsit segített eleinte a tonik elhagyása, a foltok után maradó hegek szépen halványodni kezdtek.
Voltam bőrgyógyásznál a tünetekkel és írt fel rá kenőcsöket. Nem szerettem őket használni, mert viszketett tőlük a bőröm, de mivel valamennyire javított a bőröm állapotán, végigcsináltam a kúrát. Mióta azonban elfogytak ezek a készítmények a pattanásszerű foltok még sokkal rondábbak mint voltak, hámlanak és már a homlokom és állan két oldalára is átterjedtek. Aggódom, hogy hormonvizsgálatra küldenek, ha visszamegyek a bőrgyógyászhoz, kell ettől tartanom? Tudna javasolni valamit, mit tehenék, hogy újra szép legyen a bőröm?
Tisztelt Kérdező,
Leírása alapján kérdésére pontos választ nem tudunk adni. A hormon vizsgálat bizonyos esetekben nem elkerülhető, ha pontosan szeretné tudni a tüneteinek okát. Javasoljuk allergológus-bőrgyógyász felkeresését, hogy a kiváltó okot megszüntetve az arcának bőre állapota is javulhasson.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata

Bejelentkezés

A Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban fogad vendégeket.

Rólunk mondták

Régóta járok Krisztihez, és sosem csalódtam benne és munkájában sem. Pedig nem vagyok könnyű eset. A.N.

Anyukám hozott el kamaszkoromban ide a kozmetikába. Akkor persze nem tetszett, hogy ide kell járnom. Most már pattanásaim nincsenek - sőt nyomai sem - és már önként jövök Krisztihez bőrápolásra. Van két szép gyermekem. Ha nagyok lesznek, őket is ide fogom hozni. Barna

További vélemények