Szakértő válaszol


LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.


Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Orvos válaszol - Andrea

arcszárazság

Üdvözlöm!

Körülbelül két éve pár hónapon keresztül minden kozmetikai készítménytől viszkettem, az arcom viszont puffadást és pirosodást is produkált. Akkor szünetet tartottam, utána rendben is volt minden. Most is, kivéve az arcomat. Az arcbőröm száraz, enyhén érdes, könnyen pirosodik, néha egy-két piros folt napokig is látszik, aztán eltűnik. Arckrémet még nem találtam olyat, amitől ne viszketnék enyhén, vagy húzódna a bőröm, így fel is adtam a kereséssel. Próbálkoztam több mindennel (kókuszolaj, shea vaj, argán olaj, kecsketejes szappan - mindezek tisztán), kisebb-nagyobb sikerrel. A nem természetes készítmények közül eddig meglepő módon a gyenge, gyerekeknek szánt napolaj vált be - nem produkál allergiát. Az említettek közül egyiktől sem viszketek, azonban csak rövid ideig lesz jobb, utána visszaáll a szárazság. Klóros víz miatt zuhanyszűrőt vettem, egy hétig volt jobb a helyzet. Mi lehet az oka mindennek? Milyen típusú allergia lehet?Krémekkel már nem próbálkozom, csak az említett természetes készítményekkel. Bármilyen tanácsnak nagyon örülnék. Üdvözlettel, Andrea.
Tisztelt Kérdező,
Először is elképzelhető hogy a száraz arcbőr nem az allergia eredménye, csak társul az allergiás reakcióhoz, melyet a kozmetikumok váltanak ki. Javaslom a tünetek mögötti probléma keresését, egy kivizsgálást, mely feltárhatja mi okozza a kellemetlen visszatérő szárazságot.
Készséggel várjuk rendelésünkön. Központunkban Dr Vincze Ildikó Főorvosnő foglalkozik evvel a területtel.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata

Bejelentkezés

A Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban fogad vendégeket.

Rólunk mondták

Régóta járok Krisztihez, és sosem csalódtam benne és munkájában sem. Pedig nem vagyok könnyű eset. A.N.

Anyukám hozott el kamaszkoromban ide a kozmetikába. Akkor persze nem tetszett, hogy ide kell járnom. Most már pattanásaim nincsenek - sőt nyomai sem - és már önként jövök Krisztihez bőrápolásra. Van két szép gyermekem. Ha nagyok lesznek, őket is ide fogom hozni. Barna

További vélemények