Szakértő válaszol


LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.


Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Orvos válaszol - Sándor Erzsébet

Sándor Erzsébet

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Két éve a térden aluli lábszáramon kínzó viszketéssel járó glutealis lencsényi forintosnyi, erodalt felsznínű hyperaemias papulákat észleltek. A debreceni Bőrgyógyászati Klinikán feküdtem vele. Kaptam gyógyszert, testápolót írtak fel, de semmi nem használ. Időnként a sebek nagyon viszketnek és néha begyullad. Nagyon nagy fájdalommal jár. Kezelésként Aerius, Elocomos HE, ung. stearin, szal.kénes hydrophil. kaptam. Ezek egyáltalán nem használtak. Inzulinos cukorbeteg vagyok, de nem tudom, hogy ez kihat-e rá. Szeretném kérni a segítségét, hogy hova forduljak vele, mivel tudnám kezelni. Tudna esetleg ajánlani otthon alkalmazott kezelést, amíg nem jelentkezem újabb vizsgálatokra.
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel Erzsébet!
Tisztelt Erzsébet,
A leírtak alapján a lábszáron úgynevezett prurigo- betegség merül fel. A hátterében a bőr fokozott kiszáradása áll, mely az említett csomócskák megjelenését eredményezik, kínzó viszketéssel.
A kezelésében nagyon fontos a bőr megfelelő zsírozása. Gyógyszertárakban kaphatók zsírozó kenőcsök, melyek a bőrszárazságot csökkenti. Emellett a viszketés csökkentésére recept nélkül kaphatók tabletták (cetirizine, claritine).
A cukorbetegség a bőrtüneteket fokozhatja, ezért nagyon fontos, hogy a vércukorszint lehetőség szerint normális legyen. A javasolt kezelés a cukorbetegséget nem befolyásolja.
Üdvözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus szakorvos

Bejelentkezés

A Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban fogad vendégeket.

Rólunk mondták

Régóta járok Krisztihez, és sosem csalódtam benne és munkájában sem. Pedig nem vagyok könnyű eset. A.N.

Anyukám hozott el kamaszkoromban ide a kozmetikába. Akkor persze nem tetszett, hogy ide kell járnom. Most már pattanásaim nincsenek - sőt nyomai sem - és már önként jövök Krisztihez bőrápolásra. Van két szép gyermekem. Ha nagyok lesznek, őket is ide fogom hozni. Barna

További vélemények