Ekcémás bőr kozmetikai kezelése

Ekcémás bőr kozmetikai kezelés célj a tünetek fellángolásnak megelőzése, a tünetektől nem értintett bőrterületek ápolása. Kozmetikai úton az ekcéma nem gyógyítható, viszont különböző személyreszabott kiegészítő kezelésekkel szép eremények érhetőek el.

Ekcémás bőr kozmetikai kezelése

Kozmetikai kezelés ekcémás bőr esetében az alábbi kozmetikai kezeléseket, eljárásokat foglalja magában:

  • mikrokeringés javítása
  • bőr helyi anyagcseréjének felgyorsítása
  • bőr hidratálása személyreszabott módon, szeméyreszabott hatóanyagokkal
  • az ügyfél megfelelő tanácsokkal való ellátása otthoni bőrápolás céljából

A kozmetikai kezelés ekcémás bőr esetében célja kiegészíteni az orvosi kezelést, illetve a régóta fennálló állapot javítása. Bizonyos testrészekről az ekcéma láthatóan teljesen visszaszorítható, így a páciens megelégedettsége növelhető.

Kozmetikai kezelés - elérhető eredmények

Ekcémás bőr esetében a kozmetikai kezelés az alábbi eredményeket tudja elérni:

  • helyileg javul a bőr állapota 
  • helyileg javul a bőr tapintása
  • elnyújtható a tünetmentes időszakok hossza

Orvos válaszol

Vakula andrea

Üdvözlöm
Vajdasagban elő anyukavagyok,elkeseredettsegemben iro
Van egy 14 eves fiam,kb fel eve megjelentegy piros folt az egyik orrcimpajanal ami egyre csak nőtt.hirtelen bekentuk az itt Szerbiában adando ekcema kenőccsel,(elocom)ami hirtelen lehuzta,de mihelyt abban maradt visszajött es nőtt.Ekkor mentunk el az elso bőrgyógyászhoz.ott mondtak a perioralis dermatitismegjelenese.Felirt neki egy draga kremet Protopik...illetve mondta hogy az elocomot nem szabad sokaig használni mivel szteroidos.elkezdtuk a protopikot...de kb heti 2x mindig elo es elo jott.olyankor azt mondtak kenjuk be megis elocommal.aztan ellenorzeskor felirt meg neki egy arclemosot is...de semmi javulas.a pirossag csak nott.mar az állan is.ekkor kikertem egy masik orvos tanacsat aki rogton mondta ez igy nem jo.vissza az elocomra 3 hétig napi 1x.illetve felirt egy kremet napi reggeli használatra.vmi pattanasos borre.ekkor persze ettol a szterodidos kremtol szep volt a bőre.majd letelt a 3 het es mar az elos nap bedurrant a bőre.3.nap nagyon csunya volt.olykor meg holyagos is.elfelejtettem emliteni h ez a 2.orvos mindjart mondta h hat a pubertas kor rejtelmei...ezt ertem is de ez mar durva.ő is periol.derm.-t irt a korlapra.most ott tartunk h mikor visszamentunk ugy h bedurranva bőre,megmondta hogy ő meg ilyet nem.latott h pubi kor elott jön ez igy elő.most 2 kremet kapott.amik gyogyszertari kikevert kremek.az egyik egy maszk.ami meg nem hozott 5 nap utan valtozast.illetve helikobakter vizsgalatot es ezt kovetoen antibiotikumot 6 hetig.
.kikernem a velemenyet illetve ha esélyét latja a jo iranyba menesnek.
Addig is köszönöm
Andrea
Tisztelt Vakula Andrea,

A pontos diagnózis felállításához szükséges lenne a fia bőrtüneteinek a vizsgálata.
A leírásban szereplő perioralis dermatitis- amennyiben tényleg megfelel ennek a fia bőrtünete- már pubertás kor előtt kezdődhet. Hormonális változások provokálhatják a tüneteket, emellett javasolt étel-intoleranciák (pl: laktóz intolerancia, hisztamin-intolerancia) irányában is vizsgálatokat végezni.

Üdvözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus

Ekcémás bőr kozmetikai kezelése

Kozmetikai kezelés ekcémás bőr esetében a Dermatica kiemelt magán szakorvosi központ kozmetikájában. Ekcémás bőr szakszerű, hatékony és biztonságos kozmetikai kezelése a Dermatica kiemelt magán szakorvosi központ kozmetikájában. Bejelentkezés:

+36 20 209 9939

 

 

Bejelentkezés

A Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban fogad vendégeket.

Rólunk mondták

Régóta járok Krisztihez, és sosem csalódtam benne és munkájában sem. Pedig nem vagyok könnyű eset. A.N.

Anyukám hozott el kamaszkoromban ide a kozmetikába. Akkor persze nem tetszett, hogy ide kell járnom. Most már pattanásaim nincsenek - sőt nyomai sem - és már önként jövök Krisztihez bőrápolásra. Van két szép gyermekem. Ha nagyok lesznek, őket is ide fogom hozni. Barna

További vélemények