Szakértő válaszol

Orvos válaszol - Tímea

Bőrtünet

Jó napot! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tegnap délután a fürdés után közvetlenül a fenekemen lilás csikok jelentek meg. Olyanok mint a stria, de nem hiztam vagy fogytam, nem edzsek, tehát semmi olyan nem történt ami a kötőszövet szakadásat előidőzhete. Ill. nem tudom hogy a stria egy délután ki tud-e alakúlni csak úgy minden előjel nélkül. Vannak striáim de azok is már 22 éves voltam amikor megjelentek egy hírtelen súlyingadozás miatt és észrevehetetlenek. Most 24 éves vagyok. És nem tudom hogy az ilyen csíkok csak attól lehetenek vagy más is lehet az oka. Előre is köszönöm
Tisztelt Kérdező,
Az ilyen hirtelen kialakult bőrtünetet minden esetben érdemes megmutatni bőrgyógyásznak, hogy amennyiben szükséges el tudja kezdeni a kezelést.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Orvos válaszol - kérdező

arcbőr

Kedves Katalin!

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy milyen termékeket tudna ajánlani, kombinált -néha száraz néha normál, zsírosnak nem mondanám- arcbőrre amin apró pattanások vannak, főleg a homlokon és az áll alatt. A homloknál főleg oldalt a hajtőnél jelennek meg.
Illetve mit tud javasolni az olyan pattanásokra amely a bőr mélyebb rétegeibe nyúlik vissza? Ezeket nem is lehet kitisztítani, kinyomni csak elmúlik a pirosság a gyulladás de a bőr alatt kitapintható egy kis csomó szerű dolog.

Válaszát köszönöm
Tisztelt Kérdező,

Leírása alapján több okra is visszavezethető a bőrprobléma. Korától függően hormonális gond is felmerülhet, étkezési befolyásolás is felmerülhet, így tanácsot adni a bőr kezelésére szinte lehetetlen.
Több vizsgálat is szükségessé válik, így javaslom egy bőrgyógyásznak kellene megmutatni, aki segít kideríteni a kiváltó okot. Utána lehet elkezdeni a kezelést. Addig is érdemes gyógyszertári krémet használni. Gyógyszertáros segít kiválasztani a megfelelőt, de ez csak tüneti megoldás. A kiváltó okot kell megszüntetni.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Orvos válaszol - Imre

arcbőr

Tisztelt Doktornő!
A kérdésem az lenne,hogy 16 éves vagyok kamasz és már a tavaly a 2 szemöldököm között voltak pattanásaim és elkapartam őket és maradt piros folt, a piros folt eltűnik akkor amikor oda nő pattanás elég sok szokott és ki nyomom s eltűnik csak ahova lett pattanás ott lesz de az amikor eltűnik akkor megint piros foltos lesz Aza hely,van amikor halványodik és van amikor nem, hanem megint olyan lesz, ezt el lehet tüntetni bőrgyógyásszal vagy kozmetikussal vagy örökre úgy marad ?
Tisztelt Kérdező,
Javaslom keressen fel bőrgyógyász vagy gyógykozmetikust, aki kérdésére az arcbőre vizsgálata után fog tudni válaszolni.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Orvos válaszol - Barbara

foltos hajhullás

Üdvözlöm! Pár hónapja hullani kezdett egy foltban a hajam, jobb oldalon, elöl, nem kör, hanem inkább szabálytalan folt alakban. Amikor észre vettem először is bőrgyógyászhoz fordultam, aki góc kutatásra küldött, valamint alpicort hajszeszt és egy gyógyszertári kevert hajszeszt írt fel amit felváltva kellett használnom. Használtam is kb 2 hónapig, de a hajam egyre inkább csak ritkul azon a területen. Pár centiméteren teljesen ki hullott. Történt fül orr gegeszeti kivizsgálás, 2 különböző orvosnál jártam hogy biztos legyek a dologban. Történt orr és torok váladék tenyésztés, az orromban egy staphylococcus nevű bakterumot találtak, ami a doktor nő szerint nem okozhat ilyen panaszt, azért kaptam rá egy antibiotikumos orr cseppet. Torok váladék mintavetel negatív. Jártam fogorvosnál, jövő héten lesz meg a röntgen felvétel, jártam nőgyógyásznál, ott is minden rendben. Jópár hónapja tart a hajhullás ezen a területen, és már nagyon meg vagyok ijedve hogy ott nem marad hajam, ki fog hullani az összes. El mentem egy másik bőrgyógyászhoz, aki szemrevételezte a hajam, Annyit mondott hogy a bőröm ott enyhén rózsaszín, de nem lát semmijen különösebb elváltozást. Panaszkodtam neki arról is, hogy azon a területen folyamatosan, minden nap egy egy gennyes pattanás jelent meg a fejbőrömön az utóbbi pár hétben. Ezeket ki nyomom majd fertőtlenítem. Arra gondolt hogy talán valami féle bakteriális dolog lehet a háttérben, ezért fel irt egy 4 hetes antibiotikum kúrát, amelynek már csak az utolsó tablettája van hátra. Heti egy darabot kell be vennem a fluconazole q pharma gyógyszerből. Azt mondta hogy ha bakteriális, illetve gombás fertőzés lenne akkor a gyógyszertől el kell hogy múljon, és vissza fog nőni a hajam. Még mindig folyamatosan elő jönnek a pattanások, illetve kiütések, nem tudom minek nevezzem.. Most türelmesen várnom kell? Pajzsmirigy alulműködésem van, másfél éve szedek l thyroxint, folyamatosan ellenőrzik a tsh - t, jó az érték, és nem autoimmun. Eddig is volt kisebb mértékű hajhullásom, de nem így. Történt terheléses vércukor és inzulin meghatározás, nem találtak semmit. Nőgyógyászati hormonok is rendben vannak. Milyen további vizsgálatokat ajánlana, hogy ki derüljön mi a foltos hajhullásom okozója? Jelenleg dr hair hajcseppekkel kezelem a területet, valamint ma még be veszem az utolsó darabot a fluconazole gyógyszerből. Nem kellene esetleg egy alaposabb kivizsgálás? Hátha tudna egy kis tanácsot adni merre lenne érdemes még fordulnom? Valamint valami kiegészítő helyi kezelést? Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát! Szép napot! Barbara.
Tisztelt Kérdező,
Leírása alapján javaslom, hogy Dr Garaczi Edina Főorvosnő rendelésére jelentkezzen be. A kivizsgálás segíthet kideríteni a kiváltó okot.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Orvos válaszol - Renáta

tetoválás

Kedves Doktornő!
Szeretnék tetováltatni, de a bizsu dolgokra allergiás vagyok. Általában a fülem begyullad a fülbevalóktól (nem mindtől, van amit bírok).
A kérdésem az, hogy a tetoválás okozhat e így nálam problémát, vagy csináltathatok.
Köszönöm.
Szép napot
Tisztelt Kérdező,
Mivel tapasztalt már allergiára utaló tüneteket, így a tetoválás előtt javaslom az allergia vizsgálatot, mely pontos információt fog Önnek adni, így könnyebb lesz eldönteni, hogy a tetoválás Önnek való-e.
Üdvözlettel:
Budaházi kata
Orvos válaszol - Terike

Arcbőr

Mit tegyek a pattanásos arcomra hogy ne legyen pattanásos hanem szép arcom legyen?
Tisztelt Kérdező,
A legelső lépés a pattanásosság kivizsgálása, mely kideríti a kiváltó okot, majd annak megszüntetése után az eredmény lehet a szép arcbőr.
Üdvözlettel:
Budaházi kata
Orvos válaszol - Andrea

arcszárazság

Üdvözlöm!

Körülbelül két éve pár hónapon keresztül minden kozmetikai készítménytől viszkettem, az arcom viszont puffadást és pirosodást is produkált. Akkor szünetet tartottam, utána rendben is volt minden. Most is, kivéve az arcomat. Az arcbőröm száraz, enyhén érdes, könnyen pirosodik, néha egy-két piros folt napokig is látszik, aztán eltűnik. Arckrémet még nem találtam olyat, amitől ne viszketnék enyhén, vagy húzódna a bőröm, így fel is adtam a kereséssel. Próbálkoztam több mindennel (kókuszolaj, shea vaj, argán olaj, kecsketejes szappan - mindezek tisztán), kisebb-nagyobb sikerrel. A nem természetes készítmények közül eddig meglepő módon a gyenge, gyerekeknek szánt napolaj vált be - nem produkál allergiát. Az említettek közül egyiktől sem viszketek, azonban csak rövid ideig lesz jobb, utána visszaáll a szárazság. Klóros víz miatt zuhanyszűrőt vettem, egy hétig volt jobb a helyzet. Mi lehet az oka mindennek? Milyen típusú allergia lehet?Krémekkel már nem próbálkozom, csak az említett természetes készítményekkel. Bármilyen tanácsnak nagyon örülnék. Üdvözlettel, Andrea.
Tisztelt Kérdező,
Először is elképzelhető hogy a száraz arcbőr nem az allergia eredménye, csak társul az allergiás reakcióhoz, melyet a kozmetikumok váltanak ki. Javaslom a tünetek mögötti probléma keresését, egy kivizsgálást, mely feltárhatja mi okozza a kellemetlen visszatérő szárazságot.
Készséggel várjuk rendelésünkön. Központunkban Dr Vincze Ildikó Főorvosnő foglalkozik evvel a területtel.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Orvos válaszol - Gabriella

arckezelés

Üdvözlöm!

Rozaceás a bőröm. Kaptam kölcsön egy alacsonyfrekvenciájú impulzus és lágylézeres terápiás készüléket, (bnm+) piros a fénye. Használhatom ezt, az arcbőrömre, eltüntetheti az apró hajszálereket, vagy csak rontok a helyzeten? Ha használhatom,naponta hányszor,illetve mennyi ideig? Válaszát köszönöm szépen előre is.
Gabriella
Tisztelt Kérdező,
A lámpás kezelést meg kell előznie egy bőrgyógyászati vagy kozmetológiai vizsgálatnak. Ott tudja a szakemberrel megbeszélni hogy a lámpás terápia megfelelő-e. A lámpát mindig a használati útmutatónak, vagy a szakember által adott útmutatónak megfelelően kell használni.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Orvos válaszol - Zsófia

arctisztítás

Jó napot kívánok!

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a T-vonalban zsírosodó de a többi helyen száraz arcbőrön lehet-e alkalmazni tengervizes öblítést/borogatást? Esetleg kell-e hozzáadni valamit?

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Érdeklődő!

Javaslom gyulladáscsökkentő, ásványi anyagokban gazdag termálvizes spray használatát , illetve faggyúmirigy működést szabályzó hidratálók alkalmazását. Ezeket a készítményeket gyógyszertárban, a dermokozmetikumok között találja, szakemberek tudnak segíteni a választásban.
Amennyiben panaszai nem változnak javasolt szakorvosi konzultáció.

Üdvözlettel:
dr.Vincze Ildikó
bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos
Orvos válaszol - EVELIN

anyajegy

Tisztelt Doktor Ur/No!
A hatamon a melltarto vizszintes pantjanal van 3anyajegyem.Abbol egy a sotet szinubol borszinu lett egy ideje.
Ez valami rosszindulatu dolog lehet?
Koszonom a valaszt
Tisztelt Kérdező,
Ilyen esetben csak és kizárólag dermatoszkópos vagy számítógépes anyajegy vizsgálat tud bizonyosat mondani.Amennyiben biztos választ szeretne, javasoljuk jelentkezzen be anyajegyszűrésre.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata

Bejelentkezés

A Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban fogad vendégeket.

Rólunk mondták

Régóta járok Krisztihez, és sosem csalódtam benne és munkájában sem. Pedig nem vagyok könnyű eset. A.N.

Anyukám hozott el kamaszkoromban ide a kozmetikába. Akkor persze nem tetszett, hogy ide kell járnom. Most már pattanásaim nincsenek - sőt nyomai sem - és már önként jövök Krisztihez bőrápolásra. Van két szép gyermekem. Ha nagyok lesznek, őket is ide fogom hozni. Barna

További vélemények