Pattanás kezelése

Kapcsolódó cikkünk

A pattanások kialakulásának 11 fő oka

A pattanások kialakulásának 11 fő oka

A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt életét megkeserítik. Az okok közt számos közismert és kevésbé ismert tényezőt lehet beazonosítani, amelyekről Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere beszélt.


Belvárosi magánrendelőnkben a pattanás kezelése természetes és szakszerű úton történik, bőrgógyász szakorvos és kozmetikus mester segítségével. Az aknék hormonális hátterének kivizsgálása is lehetséges rendelőnkben.

Pattanások kezelése kozmetikánkban

A helytelenül kezelt pattanásos bőr nagyon sok problémát okozhat. Azon kívül, hogy az éktelenkedő pörsenések nem szépek, fájdalmasak is lehetnek. Az aknék kinyomkodása, pedig maradandó pattanásos hegeket okozhat. A kozmetikus a túlszáradt bőrt hidratáló, nyugtató hatású természetes készítményekkel ápolja.

Az akne kezelése során kiemelt szempontunk, hogy kerüljük a gyógyszeres kezelést, amennyiben természetes és kíméletes gyógymód is alkalmazható a pácienseinknél. A szakszerű és rendszeres arctisztítással, bőrápolással a gyulladt, pattanásos bőr megszípíthető, a pattanás / akne pedig hegmentesen eltűntethető. A már gyógyuló akné utáni hegek is eltüntethetőek. További információkért kattintson  ide!

Pattanás

Pattanás, orvosi nyelven akne, a faggyúmirigyek krónikus gyulladása. Megjelenése elsősorban a faggyúmirigyekben gazdag területekre lokalizálódik (arc, mellkas, hát felső része). Megjelenésében több tényező játszik szerepet. Legfontosabb ezek közül a férfi nemi hormonok megjelenése. Ezért is jellemző a pattanás megjelenésére a serdülőkori kezdet, amikor a nemi mirigyek elkezdik hormontermelésüket, és a hormonszintek még nem álltak be a végleges egyensúlyba. A pattanás megjelenése  függ a nemi hormonok vérszintjétől, és a faggyúmirigyek hormonérzékenységétől.

Pattanás okai

Pattanás, akne, furunkulus, pörsenésA furunkulus kialakulásának első lépése a faggyúmirigy faggyútermelésének fokozódása, a kivezető cső beszűkülése. A faggyúmirigyben felhalmozódó faggyú bejut a bőr sjtjei közé, ott felgyülemlik, befertőződik. Kialakulásának hátterében meghúzódhat hormonális változás, policisztás ovárium, immunzavarok.

Pattanás kezelése egyénre szabottan

Mivel mindenkinek a bőre egyedi és a pattanásos állapot is egyéni kezelést igényel, legjobb, ha szakember készíti el a kezelési tervet. Bőrgyógyász szakorvosunk a súlyosabb, mélyebben lévő pattanásos esetek kezeli, de tanácsadás enyhébb esetekben is célszerű. Kozmetikánk pedig a pattanások kíméletes kúra szerű kezelését nyújtja fitoterápiás szaktudással is rendelkező kozmetikusunk által, aki a kíméletes gyógymódok elismert alkalmazója.

Pattanás kezelése kozmetikai és bőrgyógyászati szakrendelőnkben:

Orvos válaszol

adrienn

Üdv!
3 hete bőrgyógyásznál jártam, perioralis dermatitis-t diagnosztizált, (2-3 évente ki szokott újulni ez a betegség nálam, eddig mindig sikerült sikeresen gyógyítani), Cutivate krémet írt fel a bőrgyógyász, 3 nap alatt teljesen el is múltak a tünetek, azért még használtam 1 hétig, most abbahagytam és nem csak a szám körül, hanem az egész arcomon, főként a szemem között, homlokomon, sőt még a szemem sarkában is megjelentek az apró kis pattanásszerű hólyagok. Mi a teendő ilyenkor?
Kedves Adrienn!
Kérem, jöjjön el rendelésemre. Csak úgy tudok segíteni, ha látom a "pattanásokat", bőrét, ha at tudjuk beszélni a kórelőzményét.
Üdvözlettel
Dr. Garaczi Edina

Pattanás kezelése, módjai

  • kozmetikai bőrtisztítás

  • hormonális háttér kivizsgálása

  • mélyhámlasztás (gyógynövényes)

  • ACNELAMP terápiával,

  • Hegkezelés - cryoacnes hegek korrigálása,

  • Glycolsavas hámlasztás

  • Dermabrasio

Pattanás kezelése különböző életkorokban:

  • serdülőkori kezelés
  • felnőtt kori kezelés
  • hormonális háttér kivizsgálása életkortól függetlenül

 

 

Bejelentkezés szakrendelésre!

pattanás online bejelentkezés Dermatica

pattanás bejelentkezés Dermatica

Bejelentkezés

A Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban fogad vendégeket.

Rólunk mondták

Régóta járok Krisztihez, és sosem csalódtam benne és munkájában sem. Pedig nem vagyok könnyű eset. A.N.

Anyukám hozott el kamaszkoromban ide a kozmetikába. Akkor persze nem tetszett, hogy ide kell járnom. Most már pattanásaim nincsenek - sőt nyomai sem - és már önként jövök Krisztihez bőrápolásra. Van két szép gyermekem. Ha nagyok lesznek, őket is ide fogom hozni. Barna

További vélemények