Bőratkás bőr kozmetikai kezelése

A Demodex atkák egy csoportja, a Demodex folliculorum a szőrtüszökben él, elszaporodásuk következtében nagyfokú hajhullást, a fejbőrön viszketést okoz. Az atkák másik csoportja, a Demodex brevis pedig az arcbőrön, a faggyúmirigyekben telepszik meg, az ott található fehérjével és zsírral táplálkozik.

Bőratkás bőr kozmetikai kezelése

Kozmetikai kezelés során elsősorban az utóbbi csoportba tartozó élősködők által okozott problémák kezelése az elsődleges. Tapasztalatok alapján a jelenség  gyakoribb, mint gondoljuk, kevesen tudják, hogy bőrproblémáik hátterében parazita fertőzés is állhat.

Fontos a legelején tisztázni, hogy ha kozmetikai kezelés során felmerül a demodex azaz a bőratka gyanúja azt mielőbb bőrgyógyász által ki kell vizsgáltatni, hiszen a fennálló fertőzés megszüntetéséig minden próbálkozás az arcon látható elváltozások kezelésére sikertelen lesz.

Jelentkezz be telefonon Peterman Krisztinél kozmetikai kezelésre, gondozásra: +36202099939

Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt:

Kapcsolódó cikkünk

A fülben lévő mitesszerek gyulladást is okozhatnak

A fülben lévő mitesszerek gyulladást is okozhatnak

Talán észre sem veszi, de ha mégis, akkor ne kísérletezzen házilagos eltávolítással, mert több bajt okoz, mint gondolja!


Bőratka kozmetikai kezelése:

A bőrgyógyász által felírt készítmények kiegészítéseként végzünk kozmetikai kezelést, hiszen ennek legfontosabb célja a bőr folyamatos megtisztítása, ápolása, ezzel is növelve az orvosi kezelés hatékonyságát.

Erre speciálisan képzett kozmetikust ajánlott felkeresni aki képes a bőratkák számának minimalizására különböző kozmetikai módszerekkel, valamint megfelelő tanácsokkal ellátni a hozzáforduló pácienst. 

Kozmetika kezelés fontos feladata a bőr kitisztása, amely segít a bőratkák életterének-  és a kiújulásuk esélyének csökkentésében. A bőratkás bőr kozmetikai kezelés az atkák életciklusához igazodva körülbelül 3 hónap. Ezt érdemes kivárni, mert ellenkező esetben könnyen kiújul és az egész folyamatot kezdhetjük újra.

A faggyúrmirigyekben élő Demodex brevis atkák és azok baktériumai, az arcon megtelepedve akne megjelenését idézhetik elő.

Bőratkás bőr esetén kozmetikai tanácsadás:

Fontos felkészülni az otthoni bőrápolásra is, hiszen ezzel is segíthetünk minél hamarabb megszabadulni a bőratkáktól.

Kozmetikus az alábbiakat tanácsolja:

  • smink eszközök folyamatos fertőtlenítése
  • eszközök összecserélésének esélyének minimalizálása
  • megfelelő higiéniás arcápolás
  • egyes kozmetikumok elhagyása a kezelés alatt

Tudjon meg többet kozmetikai szolgáltatásainkról ide kattintva.

Bejelentkezés  vizsgálatra:

Dermatica

+36 70 977 0752

online bejelentkezés dermatica

Téma szakértője


Páciensek mondták

Kiváló szakember

Kriszta kivalo szakember, csak ajanlani tudom!!!!! szuper jo keszitmenyei vannak, amiert csak halas lehetek neki! Mindig keszseges es segitokesz, a problema hatteret akarja felkutatni, ami eleg ritka a kozmetikusoknal! 5* minden tekintetben!

Peterman Krisztina

Peterman Krisztina

kozmetikőr, kozmetikus mester, szépség terapeuta


Bejelentkezés

A Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban fogad vendégeket.

Rólunk mondták

Régóta járok Krisztihez, és sosem csalódtam benne és munkájában sem. Pedig nem vagyok könnyű eset. A.N.

Anyukám hozott el kamaszkoromban ide a kozmetikába. Akkor persze nem tetszett, hogy ide kell járnom. Most már pattanásaim nincsenek - sőt nyomai sem - és már önként jövök Krisztihez bőrápolásra. Van két szép gyermekem. Ha nagyok lesznek, őket is ide fogom hozni. Barna

További vélemények