Anyajegy (melanóma) eltávolítás sebészeti úton

Anyajegy eltávolítás sebészeti úton

Kapcsolódó cikkünk

Hogyan zajlik az anyajegyek eltávolítása?

Hogyan zajlik az anyajegyek eltávolítása?

Az ősz és a tél ideális időszak arra, hogy az évente javasolt anyajegy szűrést elvégeztessük. Ha a bőrgyógyász a vizsgálat során gyanús anyajegyet talál, akkor javasolni fogja az eltávolítását. A beavatkozás menetéről dr. Gyarmati Csaba plasztikai sebész, a Dermatica orvosa ismertette.


Az anyajegyek szűrővizsgálata, bőr-rákszűrés során a teljes bőrfelszínt átvizsgálom egy dermatoszkóp nevű műszerrel, amely segít a vizsgáló orvosnak a rosszindulatú bőrdaganatok (melanoma, basalioma) felismerésében. A vizsgálat során napozással, fényvédelemmel kapcsolatos tanácsokat adok. Javasolt a vizsgálat évenkénti elvégzése, de újonnan jelentkező elváltozások vagy az anyajegyek változása esetén minél hamarabbi szakvizsgálat szükséges.

Anyajegy - melanóma eltávolítása sebészeti úton

Milyen formájú az anyajegy

Az anyajegyek mérete, alakja, színe, formája nagyon változó lehet. Vannak olyanok, amelyek születésünk óta jelen vannak és vannak amelyek az évek során jelentkeznek.

Tartson rendszeres önvizsgálatot!

Az alábbi esetekben érdemes bőrgyógyászatunkon megvizsgáltatni anyajegyét:

  • aszimmetrikus lett
  • szabálytalanná vált szélek
  • elmosódott a határa
  • színe megváltozott, sokszínűvé vált
  • növekedésnek indult
  • laposból kiemelkedővé vált

Továbbá ha teljesen eltérő újonnan jelentkező elváltozást észlelünk, javasolt minél hamarabb bőrrákszűrésre (melanóma szűrésre) jelentkezni.

 

Anyajegy (melanóma) eltávolítása sebészeti úton

Amennyiben egy anyajegy esetében felmerül rosszindulatú “elfajulás” lehetősége, azaz a dermatoszkópos vizsgálat során erre jellemző jeleket mutat, az anajegy (melanóma) eltávolítása mindig sebészi kimetszéssel és szövettani vizsgálat elvégzésével javasolt.

A DERMATICA bőrgyógyászai a vizsgálatot követően, szükség esetén házon beül sebész szakorvoshoz tudjuk irányítani a kedves ügyfeleket anyajegy eltvolítása céljából.

A melanoma korai felismerése és időben történő anyajegy eltávolítás során jó gyógyulási arányt tudunk elérni. Ha az anyajegy kozmetológiai szempontból válik zavaróvá vagy esetleg gyakran sérül, irritálódik, megelőzésképpen is lehetséges eltávolítása ambuláns kisműtéttel.

Az anyajegy eltávolításről bővebben az Anyajegyszűrő Központ oldalán olvashat itt>>

 

Bejelentkezés szakrendelésre!

rosacea online bejelentkezés Dermatica

rosacea bejelentkezés Dermatica

 

Téma szakértője


 

 

Bejelentkezés

A Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban fogad vendégeket.

Rólunk mondták

Régóta járok Krisztihez, és sosem csalódtam benne és munkájában sem. Pedig nem vagyok könnyű eset. A.N.

Anyukám hozott el kamaszkoromban ide a kozmetikába. Akkor persze nem tetszett, hogy ide kell járnom. Most már pattanásaim nincsenek - sőt nyomai sem - és már önként jövök Krisztihez bőrápolásra. Van két szép gyermekem. Ha nagyok lesznek, őket is ide fogom hozni. Barna

További vélemények