5 pontos nyári bőrtréning

5 pontos nyári bőrtréning

dermatica.hu Létrehozva: 2015.06.16 Módosítva: 2021.06.24

Egyre közeleg a nyaralás időpontja, elérkezett az utolsó időpont arra, hogy a szervezetünket, bőrünket és hajunkat felkészítsük a strandszezonra.

1. Szerezzen be egy jó hámlasztót!

Első lépésként javasolt a bőrt felfrissíteni, itt az ideje búcsút venni az elhalt hámsejtektől. A test radírozása a legjobb módja a bőr megújításának, ami azért is fontos, mert az önbarnító, vagy a napozás is csak így ad majd egyenletes bőrszínt. Ehhez egy jó testradírra lesz szükség, amit hetente egy-két alkalommal használjunk rendszeresen – javasolja Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa. Emellett testradíros tusfürdőt is bevethetünk a cél érdekében. Házilag is készíthetünk testradírt, ha tengeri sót olíva olajjal kenhető állagúra keverünk, az így kapott kencével pedig átdörzsöljük a bőrünket.

2. Védje és táplálja bőrét, hajszálait is!

bőrápolás-arcápoló-naptej-narancsbőrMiután a bőrt simává és puhává varázsoltuk, jöhet a hidratálás! A testápolók közül válasszuk a bőrtípusunknak és életkorunknak leginkább megfelelőt és használjuk rendszeresen, fürdés után. Itt az ideje a nappali krémet is az évszakhoz igazítani: nehezebb, zsírosabb téli arcápolót könnyebb állagú, legalább 30-as fényvédő faktorral ellátott krémre cserélni. A hajnak is más ápolásra van szüksége a melegebb hónapokban. Frissítsük fel a hajvégeket hajvágással, a szokásos balzsam és hajvégápoló mellett hetente egyszer ápoló hajpakolással is készítsük fel a hajszálakat a napsugarak, meleg és a klóros, vagy tengervíz szárító hatása ellen.

3. Lepje meg magát egy kis kényeztetéssel!

A jó időben előkerülnek a nyitott lábbelik, ezért fontos, hogy a lábfejeket se felejtsük ki a bőrápolási rutinból. Ezen a területen használjunk a lábak – és kezek – bőrének radírozására kifejlesztett terméket. A szezon elején érdemes egy alapos pedikűrnek alávetni magunkat, a szakember által létrehozott állapotot később már könnyebb „szinten tartani”. A kéz bőrének is jól eshet egy alapos radír, paraffinos bőrápolás, kézmasszázs. A kezelést lakkozással zárjuk: az év színe a marsala, de tavasszal a világosabb árnyalatok közül a korall is jó választás.

4. Belső ápolás vitaminokkal

A külső gondoskodás mellett fontos, hogy a bőrt belülről is tápláljuk. A napozásra felkészítő kúrát a fényterhelés előtt 3-4 héttel érdemes megkezdeni. Az egyes étrend-kiegészítők összetétele eltérő lehet, de a bőr számára hasznos összetevőkről általánosságban elmondható, hogy a szelén és a cink tartalmú készítmények védik a sejteket a káros UVA és UVB sugárzással szemben. A karotinoidok óvják a sejtmembránokat. Az omega 3 és 6 zsírsavak fenntartják a bőr vízháztartását és javítják a hidratáltságát, az A-, C- és E-vitamin pedig a kollagéntermelődés és a mikrokeringés serkentésével fejtenek ki pozitív hatást.

5. Viszlát, narancsbőr!

A szépségszalonok kínálatában több típusú professzionális anticellulit kezelés és masszázs elérhető, emellett a bőr feszesítésére használhatunk otthoni készítményeket is. A termékek többsége azt ígéri, hogy hozzáadott hatóanyagainak köszönhetően, a vérkeringés fokozásával segíti az érintett területen lerakódott zsírszövet lebontását. Azonban egyik krém sem csodaszer, ezért jó, ha az életmódunk is segíti a kedvező változást. A fehérliszt és fehér cukor mellőzése, és a rendszeres mozgás hatékonyan képes távol tartani, de legalábbis mérsékelni a nem kívánt bőrmélyedések megjelenését a combok, fenék és has területén.

Téma szakértője

  • Peterman Krisztina

  • Szakterületek:
    • kozmetikőr, kozmetikus mester, szépség terapeuta
  • Specialitások:
    • problémás / érzékeny bőr hatékony kezelése
    • pattanásos bőr hatékony kezelése
    • régi pattanásnyomok eltüntetése
    • bőratkás bőr kozmetikai kezelése
    • rozáceás bőr kozmetikai kezelése
    • ráncos-, száraz bőr kezelése

     

    Vélemények munkatársunkról »

     

    Helyszín:  

    1015 Budapest, Ostrom utca 16. (a Széll Kálmán térnél)

     

    Rendelés típusa:

    • Személyes konzultáció

     

    Bejelentkezés telefonon: +36 20 209 9939

Orvos válaszol

TISZTELT DRERMATICA!
A PANASZOM A KÖVETKEZŐ;A FÜLEM ALATT A NYAKAMON A CIKLUSOM KÖZEPÉN TELE VAGYOK PATTANÀSOKKAL.Az arcomon is van egy-két makacs a fülem előtt.Mit javasolnak?Köszönöm

Peterman Krisztina
Peterman Krisztina kozmetikus
Kedves Orsolya!
Részesítse előnyben a kénes , ichtiolos,és fertőtlenítő hatású aromaolajos készítményeket hosszabb távon. Így samponban, szappanban, tonikokban, arckrémekben . Alkalmazhat só szappant a tisztálkodáshoz, csinálhat magának otthon speciális fürdőket, borogatásokat melyek immunerősítők, bőrtisztítók,táplálók v. fertőtlenítők. Vegyen igénybe rendszeresen szaunát melynek méregtelenítő,tisztító, immunerősítő,szépítő hatása jól ismert. Keverhet ki házi pakolásokat -ezekből tucat szám van fenn a világhálón - alkalmazhat iszap és ásványi agyag maszkokat.
De ha megmutatja magát egy orvosnak, kozmetikusnak, természetgyógyásznak, ki-ki a saját módján segíteni fog. Sajnos ilyenkor végig kell zongorázni, hogy melyik a leg célra vezetőbb kezelés. Esetleg szükséges-e valamilyen vizsgálat mielőtt elkezdenek alkalmazni egy-egy gyógymódot.

Üdvözlettel,
Peterman Krisztina
gyógykozmetikus

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Empatikus

Krisztit hosszabb idő óta ismerem. Úgy szakmai munkáját és emberi magatartását is nagyra becsülöm. Nagy empátiával viseltetik vendégeivel és készséges a külön kívánságok teljesítésében. Kedves és közvetlen ember, kitűnő minőségű anyagokkal dolgozik. Engem minden alkalommal újjá tud varázsolni testileg és lelkileg is.

További vélemények

Hírek

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

A lipóma egy körülírt, zsírszöveti, bőr alatti csomó, amely elsősorban esztétikai problémát okozhat, de mérettől függetlenül nyomhatja az alatta lévő idegeket. A faggyúciszta (atheroma) a bőrből indul ki, bár akár a bőr alá is terjedhet. Melyiket és miért kell, vagy lehet eltávolítani, és mi erre a legjobb megoldás? Dr. Medgyesy Gábor, a Dermatica sebésze adott választ a kérdésekre.

 

További részletek
Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Több pikkelysömörös beteg tapasztalhatja, hogy foltokban hullik és nem nő ki a haja. Ez a rendkívül kellemetlen jelenség a plakkok nem megfelelő eltávolításával és a hegesedéssel függ össze, aminek kapcsán nem lehet eléggé hangsúlyozni a psoriasis gondos és kitartó kezelésének jelentőségét. A részletekbe dr. Brezán Edina, a Dermatica bőrgyógyásza, kozmetológus avatott be.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

Prima Medica Egészségközpontok