6 tanács, amivel visszaforgathatjuk az idő kerekét

6 tanács, amivel visszaforgathatjuk az idő kerekét

Peterman Krisztina Módosítva: 2019.04.23 15:34

Bárki számára elérhető a fiatalosabb, frissebb, szebb bőr, aki megfogadja Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mesterének, gyógykozmetikusának tanácsait.

1. Arctisztítás

A lefekvés előtti időszakban kihagyhatatlan lépés az arctisztítás, ugyanis a napi szennyeződések, a baktériumok, a maradék smink irritálhatják a bőrt, eltömíthetik a pórusokat, pattanásokat, gyulladt piros foltokat okozhatnak. Mivel 40 éves kor fölött csökken a bőr faggyútermelése, reggelente nem szükséges a szárító hatású arctisztítás. Ugyanakkor életkortól függetlenül évszakonként legalább egyszer ajánlatos részt venni egy profi kozmetikai arctisztításon, hogy a bőr élettel telibbé, fiatalosabbá válhasson, és hatékonyabban feldolgozhassa a kozmetikus által személyre szabottan alkalmazott további hatóanyagokat, kezeléseket.   

2. UV-védelem

A fiatalosabb bőr érdekében az egyik legfontosabb teendő a napi fényvédelem, amelynek kritériumai a korunktól, az évszaktól, a napszaktól és a tartózkodási helyünktől függenek. Az UVA sugárzás ugyanis nem csak a bőrdaganatok kialakulásának esélyét növeli, de a ráncok kialakulásának, a bőr öregedésének is fő faktora. Jó megoldás, ha a nappali arckrém tartalmaz fényvédőt, ha nem, akkor a fényvédelemről gondoskodni kell. 

3. Stresszkezelés

arcfiatalítás kozmetikaEgyes kutatások szerint a tartósan jelenlévő érzelmi hullámvölgyek akár 5 évvel idősebbnek mutatják a bőrt, mint a valós életkor. Az állandó szorongás ugyanis növeli a kortizol nevű hormon jelenlétét, ami gyulladásokhoz vezethet, és csökkenti a kollagén termelődését. Kialakulhat bőrpír, megjelenhetnek az aknék és petyhüdtebbnek tűnik a bőr, táskásnak a szem. A gyulladás csökkentésére érdemes antioxidánsokban gazdag élelmiszereket fogyasztani, mint a bogyós gyümölcsök, a citrusfélék és a spárga. A stressz kezelésében pedig számos módszer segíthet, a meditációtól a jógáig, az aromaterápiáig. A pattanások és a rosacea kialakulásában azonban jelentős szerepet játszhat a szabad szemmel láthatatlan bőratkák elszaporodása is, amelynek kezelését érdemes kizárólag ezen a téren tapasztalt kozmetikusra bízni.  

4. A-vitamin és Omega-3

Az A-vitamin csökkenti a szárazságból eredő apró ráncokat és javít a bőr feszességén, ezért különböző módszerekkel arcápoló készítményeket is dúsítanak vele. A-vitaminban (pontosabban béta-karotinban) gazdag táplálék a sárgarépa, a brokkoli, a zeller, az áfonya, a kelkáposzta, a paraj, a sütőtök, a petrezselyem, a máj, a tengeri halak. Az Omega-3 nem csak „okosabbá”, de szebbé is tesz, ugyanis hozzájárul a bőr hidratáltságához, így feszességéhez is. Fogyasszuk tengeri halak, lenmagolaj vagy táplálék-kiegészítő formájában.

5. Száraz bőr kezelése

A száraz bőr legkellemetlenebb velejárója a viszketés és az esetenkénti hámlás. A bőr túlzott szárazsága esetén elveszíti védelmi funkcióját a külső behatásokkal szemben, ezáltal könnyebben gyullad be és a felületét érintő vegyi anyagok (például dezodor hajtógáz, kozmetikumok tartósító anyagai) könnyebben irritálhatják. A leggyakoribb külső behatások, a napfény, a száraz levegő, a légkondicionálók és a fűtés száríthatják a bőrt, bár ezeken kívül további tényezők is befolyásolják az állapotát, mint például az étkezés minősége, a használt testápoló készítmények, és a lelki tényezők is. A száraz bőr pedig fénytelenebb, idősebbnek látszik és speciális gondozást, kozmetikai táplálást igényel.

6. Fiatalítás profi módszerekkel

- Az arc mimikája, a csökkenő kollagén-termelődés, a külső környezeti hatások és a rossz szokásaink is hozzájárulnak ahhoz, hogy a bőr öregedni, ráncosodni kezdjen. Ugyanakkor tudni kell, hogy abban az esetben, ha a biológiai kor fiatalabb, mint ahogy kinéz a bőr, a folyamat akár vissza is fordítható - hangsúlyozza Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikusa. – A pontos bőrdiagnosztika után személyre szabottan választhatunk többek közt a mélyhámlasztás, a hydroabrázió, az iontoforézis, az ultrahangos-, rádiófrekvenciás - és a plazmalámpás kezelések közül. Meggyőző tapasztalataink vannak arról, hogy ha mindig az adott állapotnak, személynek megfelelően választunk kezelést, és rendszeresen karbantartjuk a bőrünket, az idősödés látható jelei jelentősen csökkenthetők, a fiatalosság sokáig megőrizhető.

 

Forrás: Dermatica (www.dermatica.hu)

Téma szakértője

  • Peterman Krisztina

  • Szakterületek:
    • kozmetikőr, kozmetikus mester, szépség terapeuta
  • Specialitások:
    • problémás / érzékeny bőr hatékony kezelése
    • pattanásos bőr hatékony kezelése
    • régi pattanásnyomok eltüntetése
    • bőratkás bőr kozmetikai kezelése
    • rozáceás bőr kozmetikai kezelése
    • ráncos-, száraz bőr kezelése

     

    Vélemények munkatársunkról »

     

    Helyszín:  

    1015 Budapest, Ostrom utca 16. (a Széll Kálmán térnél)

     

    Rendelés típusa:

    • Személyes konzultáció

     

    Bejelentkezés telefonon: +36 20 209 9939

Orvos válaszol

Nekem a hüvelykujjam alatt vann egy ilyen szemölcs féleség! ha megnyomom nagyon fáj és váladék jön belölle de volt olyan hogy eltünt és utánnna megint vissza jött mi tehetek? mivel tudom ezt lekezellni? előre is köszönöm a segitséget!!

Peterman Krisztina
Peterman Krisztina kozmetikus
Kedves Erdélyi Petra!

A pontos diagnózist bőrgyógyász szakorvosnak kell felállítani. Fontos lenne tudni, hogy mit jelent pontosan a szemölcs \"féleség \" A szemölcs legtöbbször nem is fáj. Ellenben fertőz, főleg ha váladékozik. Kérdés az is, hogy mit jelent a hüvelykujj alatt? A hüvelyk újj tenyéri felszínén, vagy a végpercén belül,a körme alatt? Mindenképpen mutassa meg bőrgyógyász orvosnak. Ha valóban szemölcs akkor többféle kezelési lehetőség is létezik. A szájon át bevehető gyógyszertől kezdve az ecsetelőn át a fagyasztásig. A házipraktika csak idő veszteség, főleg ha nem tudja pontosan mi az. A szemölcsök bizonyos életkorban spontán is eltünnek, de bizonyos elváltozások igen igen makacsak. Nagy kitartás kell a kiirtásukhoz. Bármilyen módszert is választunk ehhez. Bőrgyógyászati szakrendelésünkön lehetőség van a panasz kivizsgálására.
Üdvözlettel, Peterman Krisztina kozmetikus mester

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Megbízható kezelés

A világ másik végére is elmennék, hogy Peterman Krisztitől kapjam a megbízható kezelést. Szakértelem baráti stílussal párosul. Kell ennél több?

További vélemények

Hírek

A feje tetején kopaszodik? Ilyen okai lehetnek a férfias hajhullásnak nőknél

A feje tetején kopaszodik? Ilyen okai lehetnek a férfias hajhullásnak nőknél

Egyre ritkább a haja a feje tetején, és úgy kopaszodik, ahogyan jellemzően a férfiak szoktak? Ez az úgynevezett androgén (vagyis férfias típusú) hajhullás, amely nőknél különösen önbizalom romboló hatású lehet. Dr. Karászi Viktória, a Dermatica bőrgyógyásza, nemigyógyász szakorvos a jelenség okaira és a megoldás lehetőségeire világított rá.

További részletek
Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

A lipóma egy körülírt, zsírszöveti, bőr alatti csomó, amely elsősorban esztétikai problémát okozhat, de mérettől függetlenül nyomhatja az alatta lévő idegeket. A faggyúciszta (atheroma) a bőrből indul ki, bár akár a bőr alá is terjedhet. Melyiket és miért kell, vagy lehet eltávolítani, és mi erre a legjobb megoldás? Dr. Medgyesy Gábor, a Dermatica sebésze adott választ a kérdésekre.

 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK