Gépi kezelésekkel a pattanások ellen

Gépi kezelésekkel a pattanások ellen

dermatica.hu Módosítva: 2017.04.13 17:40
A pattanásos bőr elleni harcban hatékony segítséget nyújt a VIO kezelés és fényterápia. A tiniknek és felnőtteknek egyaránt javasolt eszközök előnyeiről Peterman Krisztinát, a Dermatica kozmetikusát kérdeztük.

Gépi kezelésekkel a pattanások ellen

A pattanásos bőr elleni harcban hatékony segítséget nyújt a VIO kezelés és fényterápia. A tiniknek és felnőtteknek egyaránt javasolt eszközök előnyeiről Peterman Krisztinát, a Dermatica kozmetikusát kérdeztük.

Bőrre és hajra is

A VIO készülék a kozmetikák egyik legrégebbi alapkészüléke, emiatt sok tapasztalattal rendelkezünk jótékony hatásairól. Tág pórusú, pattanásos, seborrhoeás bőrre rendszeresen javaslom a készülék használatát, kúraszerűen alkalmazva látványos eredményeket érhetünk el vele – magyarázza Peterman Krisztina.

A kezelés során ózon keletkezik, ami a bőrt fertőtleníti, a pórusokat összehúzza és a faggyúmirigyek működését is csökkenti. Emellett szárító hatása is van, ami kifejezetten jót tesz a pattanásos, mitesszeres, elzsírosodott bőrnek. Nyirok- és vérkeringést fokozó képességét hajhullás kezelésében is kamatoztathatjuk, de baktérium-, vírus- és gombaölő hatásánál fogva a korpás fejbőr állapotát is kedvezően befolyásolja.

Gyulladások, hegek ellen

A fényterápia szintén hatékonyan alkalmazható pattanásos bőrre. A kozmetikai tisztítás és a polarizált fényterápia együttes hatásaként a bőr felülfertőzésének kockázata csökken, az új pattanások képződésének folyamata lelassul. A kezelés hatására a bőr hámképződés folyamata felgyorsul, így a hegesedés megelőzhető. A leglátványosabb eredményeket ez esetben is kúraszerű kezelésekkel érhetjük el, majd heti egy alkalmas fenntartó kezelés biztosíthatja a tartós hatást.

Mikroszkóp a bőratkák szűrésére

Nem a hagyományos értelemben vett gép és nem is kezelés, de a mikroszkóppal végzett alapos vizsgálat szintén fontos lépés a problémamentes arcbőr eléréséhez. Sem a gépi, sem pedig más kezelés nem lehet igazán eredményes, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg. A pattanásos bőr okozója lehet a bőratkával való fertőzöttség is, mely csak speciális kezeléssel mulasztható el. 

A Demodex brevis bőratka az arcbőrön, a faggyúmirigyekben telepszik meg, az ott található fehérjével és zsírral táplálkozik. A faggyúmirigyekben megtelepedő atkák irritálják a pórusokat, hatásukra fokozódik a faggyútermelés, pattanások, kiütések, göbök jelennek meg a bőrön. A teljesen fájdalommentes, mikroszkóppal végzett vizsgálat segít láthatóvá tenni a 0,1-0,4 milliméter hosszúságú élősködőket, majd egyénre szabott, célzott kezeléssel jelenlétük megszüntethető.
 

 

Téma szakértője

  • Peterman Krisztina

  • Szakterületek:
    • kozmetikőr, kozmetikus mester, szépség terapeuta
  • Specialitások:
    • problémás / érzékeny bőr hatékony kezelése
    • pattanásos bőr hatékony kezelése
    • régi pattanásnyomok eltüntetése
    • bőratkás bőr kozmetikai kezelése
    • rozáceás bőr kozmetikai kezelése
    • ráncos-, száraz bőr kezelése

     

    Vélemények munkatársunkról »

     

    Helyszín:  

    1015 Budapest, Ostrom utca 16. (a Széll Kálmán térnél)

     

    Rendelés típusa:

    • Személyes konzultáció

     

    Bejelentkezés telefonon: +36 20 209 9939

Orvos válaszol

Kedves Krisztina!

Bőrproblémámmal fordulnék Önhöz segítségért.
39 éves nő vagyok és már évek óta küszködök a nyakamon, dekoltázsomon,hátamon, karomon lévő kicsi gennyes tetejű pattanásokkal, illetve kemény, szúrós tetejű (talán) mitesszerekkel.Ilyenkor nyáron nagyon sok jelenik meg, ha hűvösebb az idő nem annyira drasztikus. Felkerestem már több bőrgyógyászt is, kezelték kívülről, belülről, de nagyobb javulást egyik sem hozott.
Nagyon sok kellemetlen percet okoztak már nekem, főleg így nyáron, amikor nem dughatom el őket.
Nagyon bízom a segítségében!
Tisztelettel:
Bohács Beáta

Peterman Krisztina
Peterman Krisztina kozmetikus
Kedves Beáta,

Látatlanban a leírás alapján ez egy szarúsodási rendellenesség. Napos időben fokozott a szarusodás rosszabb időben kevésbé gyors. Úgy ahogyan ennek megfelelően észlelte is a tüneteket. A probléma oka ismeretlen. kezelése tüneti : koptatás, hámlasztás, puhítás, hidratálás. Ezek közül van, amit csak orvos ajánlhat és van, amit otthon megcsinálhatunk magunknak is.
Általában elmondható,hogy a sós tengeri víz, a belőlük készült kozmetikumok jó hatásúak. Irány a tenger, ha nem akkor a fürdővízbe 2-3- kanálnyi sót tegyen. Ebbe fürödjön naponta 10 percet minimum. A tusolást akkor inkább mellőzze.
Van egy test zselé ami kiegyensúlyozza a bőr egyes hasonló problémáit. Mielőtt ajánlanám jó lenne 1x látnom a tüneteit. Kérem keressen meg ha van rá módja.
Üdvözlettel : Peterman Krisztina

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Empatikus

Krisztit hosszabb idő óta ismerem. Úgy szakmai munkáját és emberi magatartását is nagyra becsülöm. Nagy empátiával viseltetik vendégeivel és készséges a külön kívánságok teljesítésében. Kedves és közvetlen ember, kitűnő minőségű anyagokkal dolgozik. Engem minden alkalommal újjá tud varázsolni testileg és lelkileg is.

További vélemények

Hírek

A feje tetején kopaszodik? Ilyen okai lehetnek a férfias hajhullásnak nőknél

A feje tetején kopaszodik? Ilyen okai lehetnek a férfias hajhullásnak nőknél

Egyre ritkább a haja a feje tetején, és úgy kopaszodik, ahogyan jellemzően a férfiak szoktak? Ez az úgynevezett androgén (vagyis férfias típusú) hajhullás, amely nőknél különösen önbizalom romboló hatású lehet. Dr. Karászi Viktória, a Dermatica bőrgyógyásza, nemigyógyász szakorvos a jelenség okaira és a megoldás lehetőségeire világított rá.

További részletek
Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

A lipóma egy körülírt, zsírszöveti, bőr alatti csomó, amely elsősorban esztétikai problémát okozhat, de mérettől függetlenül nyomhatja az alatta lévő idegeket. A faggyúciszta (atheroma) a bőrből indul ki, bár akár a bőr alá is terjedhet. Melyiket és miért kell, vagy lehet eltávolítani, és mi erre a legjobb megoldás? Dr. Medgyesy Gábor, a Dermatica sebésze adott választ a kérdésekre.

 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK