Hyaluronsav: a hidratált bőr titka

Hyaluronsav: a hidratált bőr titka

dermatica.hu Módosítva: 2017.04.13 17:46
Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Az életkor előrehaladtával az üdeséget, egészséges külsőt biztosító enzim termelődése csökken: a bőr elvékonyodik, szárazabbá válik, ráncok jelennek meg. A kor előrehaladtával egyre inkább jellemző bőrszárazság, a bőr öregedésének folyamata lényegesen lelassítható az elveszett hyaluronsav pótlásával.

Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Az életkor előrehaladtával az üdeséget, egészséges külsőt biztosító enzim termelődése csökken: a bőr elvékonyodik, szárazabbá válik, ráncok jelennek meg. A kor előrehaladtával egyre inkább jellemző bőrszárazság, a bőr öregedésének folyamata lényegesen lelassítható az elveszett hyaluronsav pótlásával.

Nemcsak szép, de hasznos is

Elsősorban az esztétikai értékére gondolunk, pedig a bőr számos egyéb funkciót is ellát, melyek közül a legfontosabb, hogy a szervezet elsődleges védelmi vonalát képezi a kórokozókkal szemben. Felső rétege, az epidermisz a szaruréteg folytonos megújításáért felel, az irha, vagy dermisz a rugalmasságot biztosít, a bőralja, vagy hypodermisz feladata a hőszigetelés, fizikai hatások csillapítása - magyarázza Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa.

Több fontos, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen folyamat zajlik a bőrben, melyek mind hozzájárulnak elöregedéséhez is: a napfény itt alakul át D-vitaminná, méregtelenítési folyamatok és a sérülések nyomainak helyreállítása. Ezek tökéletes végrehajtásához nélkülözhetetlen az egészséges bőr, melyhez az első lépés a megfelelő hidratáltság biztosítása.

Hyaluron és kollagén

A bőr legnagyobb részét az irha alkotja, melynek közel 70 százaléka rostszerű anyag: a kollagén. Hidratáltságát a hyaluronsav biztosítja, méghozzá oly mértékben, hogy az irha nagy részét ezáltal víz alkotja, mely a teljes testben elraktározott víztömeg 15-18 százalékát jelenti. A bőr megfelelő működéséhez tehát elengedhetetlen a nedvességet biztosító hyaluronsav pótlása. A hyaluronsav molekulái nagy mennyiségű vizet képesek megkötni, de termelődésük az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken – részletezi a bőr öregedésének okait Peterman Krisztina. Pótlásáról úgy kell gondoskodnunk, hogy az valóban eredményes legyen: nem elég, ha külsőleg kenjük magunkra, a bőr középső rétegébe, a dermiszbe kell jutnia ahhoz, hogy feladatát megfelelően elláthassa.

Válassza a megfelelőt!

A hyaluronsavról tudnunk kell, hogy természetes formában nagy molekulájú anyag, ami alapesetben nem jut át a bőr külső felszínén, felvitel után az epidermiszben reked, ahonnan – megfelelő felszívódás hiányában - rövid úton, a következő arcmosás alkalmával el is távolítjuk –sorolja a hátrányokat a Dermatica kozmetikusa. A megfelelő hatás eléréséhez destrukturált hyaluronsavat kell a bőrbe juttatni. A lekicsinyített molekulák így könnyen a bőr középső rétegébe jutnak, ahol a restrukturáló szérummal kezelve, bizonyos idő elteltével visszanyerik eredeti méretüket. Így kitöltik a rendelkezésre álló helyet, kisimítják a ráncokat, vízmegkötő képességüknél fogva pedig gondoskodnak a hidratálásról is. Egy ilyen kezelés hatása átlagosan fél évig tart, fájdalommentesen végezhető, az arc egész területének hidratálására.
 

Téma szakértője

  • Peterman Krisztina

  • Szakterületek:
    • kozmetikőr, kozmetikus mester, szépség terapeuta
  • Specialitások:
    • problémás / érzékeny bőr hatékony kezelése
    • pattanásos bőr hatékony kezelése
    • régi pattanásnyomok eltüntetése
    • bőratkás bőr kozmetikai kezelése
    • rozáceás bőr kozmetikai kezelése
    • ráncos-, száraz bőr kezelése

     

    Vélemények munkatársunkról »

     

    Helyszín:  

    1015 Budapest, Ostrom utca 16. (a Széll Kálmán térnél)

     

    Rendelés típusa:

    • Személyes konzultáció

     

    Bejelentkezés telefonon: +36 20 209 9939

Orvos válaszol

Nekem a hüvelykujjam alatt vann egy ilyen szemölcs féleség! ha megnyomom nagyon fáj és váladék jön belölle de volt olyan hogy eltünt és utánnna megint vissza jött mi tehetek? mivel tudom ezt lekezellni? előre is köszönöm a segitséget!!

Peterman Krisztina
Peterman Krisztina kozmetikus
Kedves Erdélyi Petra!

A pontos diagnózist bőrgyógyász szakorvosnak kell felállítani. Fontos lenne tudni, hogy mit jelent pontosan a szemölcs \"féleség \" A szemölcs legtöbbször nem is fáj. Ellenben fertőz, főleg ha váladékozik. Kérdés az is, hogy mit jelent a hüvelykujj alatt? A hüvelyk újj tenyéri felszínén, vagy a végpercén belül,a körme alatt? Mindenképpen mutassa meg bőrgyógyász orvosnak. Ha valóban szemölcs akkor többféle kezelési lehetőség is létezik. A szájon át bevehető gyógyszertől kezdve az ecsetelőn át a fagyasztásig. A házipraktika csak idő veszteség, főleg ha nem tudja pontosan mi az. A szemölcsök bizonyos életkorban spontán is eltünnek, de bizonyos elváltozások igen igen makacsak. Nagy kitartás kell a kiirtásukhoz. Bármilyen módszert is választunk ehhez. Bőrgyógyászati szakrendelésünkön lehetőség van a panasz kivizsgálására.
Üdvözlettel, Peterman Krisztina kozmetikus mester

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Legjobb helyre kerültem

Nagyon örültem, amikor a barátnőm elvitt Krisztihez. Azonnal éreztem, hogy a lehető legjobb helyre kerültem. Nem csak a kezelések minősége, de nyugodt, kellemes hangulatuk is megfogott. Azóta már 64 éves vagyok. Szeretek tükörbe nzni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

További vélemények

Hírek

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

A lipóma egy körülírt, zsírszöveti, bőr alatti csomó, amely elsősorban esztétikai problémát okozhat, de mérettől függetlenül nyomhatja az alatta lévő idegeket. A faggyúciszta (atheroma) a bőrből indul ki, bár akár a bőr alá is terjedhet. Melyiket és miért kell, vagy lehet eltávolítani, és mi erre a legjobb megoldás? Dr. Medgyesy Gábor, a Dermatica sebésze adott választ a kérdésekre.

 

További részletek
Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Több pikkelysömörös beteg tapasztalhatja, hogy foltokban hullik és nem nő ki a haja. Ez a rendkívül kellemetlen jelenség a plakkok nem megfelelő eltávolításával és a hegesedéssel függ össze, aminek kapcsán nem lehet eléggé hangsúlyozni a psoriasis gondos és kitartó kezelésének jelentőségét. A részletekbe dr. Brezán Edina, a Dermatica bőrgyógyásza, kozmetológus avatott be.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

Prima Medica Egészségközpontok