Benőtt köröm sebészeti eltávolítása

Benőtt köröm eltávolítása

A benőtt köröm, gyulladt köröm esetén gyakran szükséges a sebészeti kezelés, azaz a kisműtét. A benőtt köröm ambuláns ellátásban végezhető sebészeti kezelése a panaszok megszűnését jelentheti.

Mi okozza a benőtt köröm problémát?

A fájdalommal, gyulladással járó benőtt köröm, akár vadhúsképződéssel is járó mechanikus irritáció tartja fenn a köröm széleinek nyomása miatt. A kisműtét során a lágyrészeket nyomó körömszél eltávolítása történik meg, ezáltal a körömsánc a nyomás alul felszabadul és gyógyul.

Hogyan történik a műtét a benőtt köröm, gyulladt köröm sebészi kezelése?

A Benőtt, gyulladt köröm esetében a beavatkozás fájdalmatlanná tételéhez ún. vezetéses érzéstelenítést alkalmazunk. A benőtt köröm és lágyrész határán körömszéleinek eltávolítása megtörténik a gyulladt körömsáncból. A benőtt, gyulladt köröm sebészeti kezelése után csillapítjuk az esetleges vérzést és gyulladás csökkentő készítménnyel kötést helyezünk fel két napra.

A műtét utáni napon a kötés levehető, a köröm finoman folyóvízzel tisztítható, de ezután is védeni kell a műtét helyét mindaddig, amíg a sebfelszín szárazzá válik.

benőtt köröm eltávolítása sebészeti úton

A benőtt köröm kezelése otthon

A benőtt köröm sebészeti rendelőben történő kezelése a gyógyulás felé vezető út első lépése. Mivel a benőtt köröm kiújulási gyakorisága magas, feltétlenül szükséges, otthon figyelemmel kell lenni a továbbiakra:

Benőtt köröm sebészeti beavatkozás után történő otthoni kezelése:

  • A kiújulás megelőzése céljából a benőtt köröm esetén fontos a gondos lábhigiene.
  • A tisztálkodás mellett érdemes otthon hetente 1-2 alkalommal, kellemes meleg vízben lábat áztatni.
  • Kerülje a műszálas zokni viselését.
  • Szigórúan tilos a gyulladt területet otthon megszúrni, vagy bármilyen eszközzel belenyúlni!
  • Nem javasoljuk a benőtt köröm sarkainak, széleinek otthon történő kivágását!  Súlyos felülfertőzés lehet a következmény, aminek a kezelése később komoly problémát okoz.

Bejelentkezés szakrendelésre!

rosacea online bejelentkezés Dermatica

rosacea bejelentkezés Dermatica

Bejelentkezés

A Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban fogad vendégeket.

Rólunk mondták

Régóta járok Krisztihez, és sosem csalódtam benne és munkájában sem. Pedig nem vagyok könnyű eset. A.N.

Anyukám hozott el kamaszkoromban ide a kozmetikába. Akkor persze nem tetszett, hogy ide kell járnom. Most már pattanásaim nincsenek - sőt nyomai sem - és már önként jövök Krisztihez bőrápolásra. Van két szép gyermekem. Ha nagyok lesznek, őket is ide fogom hozni. Barna

További vélemények