A ráncosodás 7 fő oka

A ráncosodás 7 fő oka

Peterman Krisztina Létrehozva: 2017.12.12 Módosítva: 2022.05.11

A kor természetes velejárója a ráncok megjelenése, amelyek ellen azonban sokat tehetünk. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus a személyre szabott kezelések anti-aging hatásaira hívta fel a figyelmet.

30 felett már beindul a ráncképződés

Már a húszas-harmincas években beindul a ráncok képződésének folyamata, látványos fokozódásra pedig ötven év felett elkerülhetetlenül sor kerül. A ráncok kialakulásához és megerősödéséhez több tényező hozzájárul. Íme, a 7 legfontosabb:

  • A külső környezeti hatások közül leginkább a napfény UV-A tartománya károsíthatja a bőrt, ezért óvatosan kell bánni a napozással és a szoláriummal is.
  • A dohányzás önmagában is erőteljesen fokozza a ráncok korai megjelenését, és nem csak a száj körül. A cigarettázás ugyanis azzal lassítja a kollagéntermelést, hogy rontja a C-vitamin felszívódását, ami pedig a kollagéntermelés fontos alkotóeleme.
  • A stresszes életmód, a kevés alvás szintén hozzájárul a ráncok megjelenéséhez.
  • Egészségtelen, vitaminszegény táplálkozás, kevés folyadék fogyasztása mellett bőrünk látványosabban öregszik. A bőr ragyogását az A-, a C-, és E-vitaminok bevitele segíti elő. Az antioxidánsokban gazdag ételek a bőrt is képesek fiatalosabbá varázsolni, a megfelelő folyadék bevitel pedig belülről hidratál.
  • A nem kielégítő keringés, a rossz oxigenizáltság, a különböző okok miatt lelassult anyagcsere folyamatok mind kihatnak a bőr állapotára, felerősítik az idősödéssel járó jeleket.
  • A bőrfelszíni normál flóra felborulása, a nem optimális bőr pH is „öregíti” a bőrt. A bőrflóra egyes problémáinak (zsírosodás, pattanások, rosacea) hátterében sokszor a bőratka is állhat, amely speciális kezelést igényel, de megfelelő szakértelemmel meg lehet szabadulni tőle, a bőr visszanyerheti fiatalos ragyogását.  
  • A ráncok kialakulásában szerepet játszik a genetika, az örökölt bőrtípus. A különböző betegségek és hormonális állapotok is elősegíthetik a ráncosodást.

Mit tehetünk a ráncosodás ellen?

A bőr fiatalossá tételének, frissítésének sok hatékony módszere létezik.
A ráncosodás 7 fő tünetei is kezelhető- Jó kombináció lehet, ha hydroabrázióval kíméletesen lehámlasztjuk bőrről az elhalt hámsejteket és szennyeződéseket, majd ultrahangos kezeléssel igazán mélyre juttatjuk a bőrt újrastrukturáló hatóanyagok. Ezeket mindig az adott bőrtípusnak, problémának megfelelően, kellő szakértelemmel kell megválasztani. Ugyancsak látványos hatást lehet elérni a plazmalámpás kezeléssel, amely kiegészíthető ultrahangos eljárással, iontoforézissel, masszírozással, maszkokkal. Komolyabb, nagyobb körültekintést igénylő eljárás a gyógynövényes mélyhámlasztás, amely természetes úton avatkozik be a bőr és a kötőszövet struktúrájába. Az intenzíven bemasszírozott gyógynövények hatására az anyagcsere-, és regeneráló folyamatok felgyorsulnak, aktivizálódnak. A vérkeringés javul, és ezáltal az oxigén-, valamint tápanyag ellátás is megsokszorozódik. A 28 napos természetes bőrmegújulási ciklus így sokkal hamarabb, mindössze 3-5 nap alatt megy végbe. Ezt a kétalkalmas kezelést különösen most, a téli hónapokban érdemes végezni, ideális esetben utókezeléssel és otthoni kiegészítő ápolással. Léteznek másfajta mélyhámlasztások is, amelyeket kombinálni lehet méregtelenítéssel, oxigenizálással, keringésfokozással, a bőrflóra normalizálásával, reminalizálással, revitalizálással, hidratálással. Ezeket a célokat 6-7 alkalmas kúrában lehetséges megvalósítani, bőrtől, személytől, időtől függően - ismerteti Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus. – Mindazoknak, akik a manuális kezeléseket részesítik előnyben, jó hír, hogy a hatóanyagos masszázsok is remekül frissítik, fiatalossá teszik a bőrt, ami meghálálja a rendszeres törődést. Az igazán előrelátó nők, és az önmagukra igényes férfiak már idejekorán, az első, kisebb ráncok megjelenésekor vagy még mielőtt megereszkedne a bőrük, szakértőre bízzák magukat. 

Forrás: Dermatica (www.dermatica.hu)

Téma szakértője

  • Peterman Krisztina

  • Szakterületek:
    • kozmetikőr, kozmetikus mester, szépség terapeuta
  • Specialitások:
    • problémás / érzékeny bőr hatékony kezelése
    • pattanásos bőr hatékony kezelése
    • régi pattanásnyomok eltüntetése
    • bőratkás bőr kozmetikai kezelése
    • rozáceás bőr kozmetikai kezelése
    • ráncos-, száraz bőr kezelése

     

    Vélemények munkatársunkról »

     

    Helyszín:  

    1015 Budapest, Ostrom utca 16. (a Széll Kálmán térnél)

     

    Rendelés típusa:

    • Személyes konzultáció

     

    Bejelentkezés telefonon: +36 20 209 9939

Orvos válaszol

TISZTELT DRERMATICA!
A PANASZOM A KÖVETKEZŐ;A FÜLEM ALATT A NYAKAMON A CIKLUSOM KÖZEPÉN TELE VAGYOK PATTANÀSOKKAL.Az arcomon is van egy-két makacs a fülem előtt.Mit javasolnak?Köszönöm

Peterman Krisztina
Peterman Krisztina kozmetikus
Kedves Orsolya!
Részesítse előnyben a kénes , ichtiolos,és fertőtlenítő hatású aromaolajos készítményeket hosszabb távon. Így samponban, szappanban, tonikokban, arckrémekben . Alkalmazhat só szappant a tisztálkodáshoz, csinálhat magának otthon speciális fürdőket, borogatásokat melyek immunerősítők, bőrtisztítók,táplálók v. fertőtlenítők. Vegyen igénybe rendszeresen szaunát melynek méregtelenítő,tisztító, immunerősítő,szépítő hatása jól ismert. Keverhet ki házi pakolásokat -ezekből tucat szám van fenn a világhálón - alkalmazhat iszap és ásványi agyag maszkokat.
De ha megmutatja magát egy orvosnak, kozmetikusnak, természetgyógyásznak, ki-ki a saját módján segíteni fog. Sajnos ilyenkor végig kell zongorázni, hogy melyik a leg célra vezetőbb kezelés. Esetleg szükséges-e valamilyen vizsgálat mielőtt elkezdenek alkalmazni egy-egy gyógymódot.

Üdvözlettel,
Peterman Krisztina
gyógykozmetikus

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Legjobb helyre kerültem

Nagyon örültem, amikor a barátnőm elvitt Krisztihez. Azonnal éreztem, hogy a lehető legjobb helyre kerültem. Nem csak a kezelések minősége, de nyugodt, kellemes hangulatuk is megfogott. Azóta már 64 éves vagyok. Szeretek tükörbe nzni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

További vélemények

Hírek

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

A lipóma egy körülírt, zsírszöveti, bőr alatti csomó, amely elsősorban esztétikai problémát okozhat, de mérettől függetlenül nyomhatja az alatta lévő idegeket. A faggyúciszta (atheroma) a bőrből indul ki, bár akár a bőr alá is terjedhet. Melyiket és miért kell, vagy lehet eltávolítani, és mi erre a legjobb megoldás? Dr. Medgyesy Gábor, a Dermatica sebésze adott választ a kérdésekre.

 

További részletek
Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Több pikkelysömörös beteg tapasztalhatja, hogy foltokban hullik és nem nő ki a haja. Ez a rendkívül kellemetlen jelenség a plakkok nem megfelelő eltávolításával és a hegesedéssel függ össze, aminek kapcsán nem lehet eléggé hangsúlyozni a psoriasis gondos és kitartó kezelésének jelentőségét. A részletekbe dr. Brezán Edina, a Dermatica bőrgyógyásza, kozmetológus avatott be.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

Prima Medica Egészségközpontok