Camouflage, avagy a problémás bőr is lehet szép

Camouflage, avagy a problémás bőr is lehet szép

dermatica.hu Létrehozva: 2014.02.05 Módosítva: 2017.04.13
Acne, foltos festékhiány, rosacea, pigmentfoltok. Csak néhány a leggyakoribb bőrproblémák közül, melyek viselése nagy lelki terhet jelenthet. A makulátlan arcbőr kevesek kiváltsága, de létezik egy speciális smink, aminek segítségével - a megfelelő technikával alkalmazva - bárki tökéletes külsőt varázsolhat magának.

Acne, foltos festékhiány, rosacea, pigmentfoltok. Csak néhány a leggyakoribb bőrproblémák közül, melyek viselése nagy lelki terhet jelenthet. A makulátlan arcbőr kevesek kiváltsága, de létezik egy speciális smink, aminek segítségével - a megfelelő technikával alkalmazva - bárki tökéletes külsőt varázsolhat magának.

Báli szezon, szalagavató, esküvő, születésnap

Fontosabb események, összejövetelek alkalmával vendégeim gyakran kérnek segítséget az alkalmi smink kialakításához. Tapasztalataim szerint főként a problémás bőrű hölgyek tanácstalanok, elsősorban a szépséghibák elfedését szolgáló, megfelelő alapozással kapcsolatban – összegzi Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa. A leggyakoribb smink hiba, a helytelenül felvitt alapozó, mely az idő múlásával az orr tövében, a száj mellett, az arc apró ráncaiban lerakódik. A természetesség érdekében lényeges a bőr típusához és tónusához közel álló szín megválasztása is, ellenkező esetben könnyen maszk-hatást érünk el.

Mindent fedő, tartós smink

A maximális takarást a camouflage smink biztosítja: vízálló, nagy a vízfelvevő képessége, ezért nyári melegben is biztonsággal viselhetjük, vagy akár az egész éjszakát áttáncolhatjuk, a smink nem fog megfolyni. Egyetlen hátránya, hogy a bőrt nagyon kiszáríthatja, ezért hosszútávú használatra nem javasoljuk, inkább alkalmi sminkként – figyelmeztet Peterman Krisztina. A camouflage fedőképessége rendkívül jó, tökéletesen elfedi a pattanásokat, vagy egyéb bőrhibákat is, de foltos festékhiány esetén is segít a hiányzó pigmenteket „pótolni”. A termékek több márkanév alatt kerülnek forgalmazásba, azon belül is léteznek professzionális, maszkmestereknek készült kozmetikumok, de a palettán megtalálhatjuk a profi, félprofi és az egyszerűen használható dekorkozmetikumok is.

Lépésről-lépésre

Az egyszerűbb készítmények használatát a vendégek maguk is elsajátíthatják, ehhez szívesen adok tanácsokat – mondja a Dermatica kozmetikusa. Léteznek bizonyos fortélyok, amelyek a hétköznapokban is gyors segítséget jelenthetnek, vészhelyzetek esetére. Előfordult már, hogy rosaceás vendégem erős, fűszeres ételeket fogyasztott előző este, erre másnap reggel az arcán megjelenő piros foltok emlékeztették. Fontos találkozó előtt súlyosbodó akne is gyakran okoz riadalmat, egy jó smink itt is sokat segíthet. A smink oktatás része a megfelelő, a bőr tónusához illeszkedő készítmények megválasztása, a tisztítás, az arc előkészítése, az alapozás, a sminkeszközök – például szivacs, ecset – helyes használatának elsajátítása, és a smink eltávolításának lépései.

Kiemelni a szépséget

Mi nők, sokszor túlzottan is kritikusak vagyunk önmagunkkal szemben. –vélekedik a Dermatica kozmetikusa. A szépséghibákat inkább látjuk hangsúlyosnak, mint az előnyös adottságainkat. A jó smink nemcsak elfedi a hibákat, de arra is megtanít, hogy kiemeljük a szépséget. Keressük meg az alkalomhoz és az arc formájához, egyéniségünkhöz leginkább közelálló sminket és hangsúlyozzuk azt, amivel elégedettek vagyunk: legyen az kecses nyak, szépen ívelő ajkak, vagy csillogó szemek.

 

 

Téma szakértője

  • Peterman Krisztina

  • Szakterületek:
    • kozmetikőr, kozmetikus mester, szépség terapeuta
  • Specialitások:
    • problémás / érzékeny bőr hatékony kezelése
    • pattanásos bőr hatékony kezelése
    • régi pattanásnyomok eltüntetése
    • bőratkás bőr kozmetikai kezelése
    • rozáceás bőr kozmetikai kezelése
    • ráncos-, száraz bőr kezelése

     

    Vélemények munkatársunkról »

     

    Helyszín:  

    1015 Budapest, Ostrom utca 16. (a Széll Kálmán térnél)

     

    Rendelés típusa:

    • Személyes konzultáció

     

    Bejelentkezés telefonon: +36 20 209 9939

Orvos válaszol

Kedves Szakértő,

Szeretnék tanácsot kérni, hogy mivel tehetném a gyantázást kevésbé fájdalmassá? Időpontom van kozmetikushoz, de eddig mindig borotváltam a lábszáramat és azt olvastam, hogy a hosszabb ideig borotvált bőrfelületen fájdalmasabb a gyantázás. Eléggé tartok tőle, mert a fájdalomtűrő küszöböm alacsony és nem akarok nyüszíteni a kezelés alatt. Utána olvastam, hogy mit tehetnék, de amit az egyik helyen javasolnak, azt a másik helyen már nagyon ellenzik, ezért kicsit összezavarodtam. Érzéstelenítő krém használhat esetleg? Vagy előtte egy langyos fürdő, hogy a pórusaim kitáguljanak?
Mit tehetek a kezelés után, hogy a bőröm gyorsabban regenerálódjon, főleg akkor, ha esetleg a hámréteg is sérül közben?

Köszönettel: Orsi

Peterman Krisztina
Peterman Krisztina kozmetikus
Kedves Érdeklődő,
Először is elnézést kérek a megkésett válaszért..
A lábszárgyanta nem fáj annyira, hogy nyüszíteni kéne. A helyi érzéstelenítő egy kis tubus 10.000 Ft és plusz 20 perc. Szerintem felesleges. Nem szükséges félned. A kozmetikusod fog használni biztos előkezelőt és utókezelőt is. Ő fogja tudni mi való a bőrre ilyenkor. Te csak növeszd meg minimum fél cm-re a szőrt, hogy bele tudjon ragadni a gyantába.
Manapság már vannak multiflex típusú gyanták amivel jelentősen csökken a fájdalom az érintett felületen. Valamint nem okoznak hámhiányt még akkor sem, ha 2x3x vissza kell kenni a gyantát a megerősödött szőrszálakra. Kb. 3 alkalom gyantázás után pedig vissza gyengülnek a szálak ha nem fogsz közben borotválni.
A gyors regenerációért alkalmazhatsz otthon regeneráló krémeket, olajokat,testápolókat,zseléket,tejeket. Meglehetősen széles a paletta.
Mindenesetre aznap és másnap ne napoztasd, szoliztasd a frissen gyantázott területet, mert nem használna.

Szép és selymes lábakat :))
kozmetikus Kriszti

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Kiváló szakember

Kriszta kivalo szakember, csak ajanlani tudom!!!!! szuper jo keszitmenyei vannak, amiert csak halas lehetek neki! Mindig keszseges es segitokesz, a problema hatteret akarja felkutatni, ami eleg ritka a kozmetikusoknal! 5* minden tekintetben!

További vélemények

Hírek

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

A lipóma egy körülírt, zsírszöveti, bőr alatti csomó, amely elsősorban esztétikai problémát okozhat, de mérettől függetlenül nyomhatja az alatta lévő idegeket. A faggyúciszta (atheroma) a bőrből indul ki, bár akár a bőr alá is terjedhet. Melyiket és miért kell, vagy lehet eltávolítani, és mi erre a legjobb megoldás? Dr. Medgyesy Gábor, a Dermatica sebésze adott választ a kérdésekre.

 

További részletek
Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Több pikkelysömörös beteg tapasztalhatja, hogy foltokban hullik és nem nő ki a haja. Ez a rendkívül kellemetlen jelenség a plakkok nem megfelelő eltávolításával és a hegesedéssel függ össze, aminek kapcsán nem lehet eléggé hangsúlyozni a psoriasis gondos és kitartó kezelésének jelentőségét. A részletekbe dr. Brezán Edina, a Dermatica bőrgyógyásza, kozmetológus avatott be.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

Prima Medica Egészségközpontok