Hámlasztani tavasszal is lehet

Hámlasztani tavasszal is lehet

dermatica.hu Módosítva: 2017.05.10 09:42
A mélyhámlasztás – különösen a gyógynövényes változat – tavasszal is megújíthatja a fáradt vagy problémás bőrt, mindössze a fényvédelmi szabályokat kell betartani. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere a speciális eljárás hatékonyságának titkairól beszélt.

Miért éppen gyógynövény?

A mélyhámlasztás kémiai vagy szintetikus hámlasztó hatóanyagai kétségtelenül hatékonyak, bár a koncentrációtól és a kezelés mélységétől függően néhány esetben fennállhat a pörkösödés kockázata. Éppen a kíméletesebb és természetesebb lehetőség miatt fejlesztették ki bőrgyógyászok, kozmetológusok a gyógynövényes mélyhámlasztást, amely természetes úton avatkozik be a bőr és a kötőszövet struktúrájába.   Az intenzíven bemasszírozott gyógynövények hatására az anyagcsere-, és regeneráló folyamatok felgyorsulnak, aktivizálódnak. A vérkeringés javul, és ezáltal az oxigén-, valamint tápanyag ellátás is megsokszorozódik. A 28 napos természetes bőrmegújulási ciklus így sokkal hamarabb, mindössze 3-5 nap alatt megy végbe. Már egy kezelés is látványos eredményt hoz, de a legszebb eredmény kúraszerűen végzett mélyhámlasztással érhető el.
Peterman Krisztina, a problémás bőr szakértőjének számító Dermatica kozmetikus mestere ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy az ilyen kezelés nagyfokú szakértelmet igényel.
- A gyógynövényes mélyhámlasztás egy korpázó és lemezes hámlást előidéző beavatkozás, amely csakis a bőr állapotának gondos felmérése után végezhető el – hangsúlyozza a kozmetikus mester. – Nem végezhető el például a kezelés a fertőző eredetű bőrbetegségek, az összetevőkre való allergia, az anyajegyek területén, illetve nagyon érzékeny bőr esetén.

Nem csak a bőrfiatalítás lehet a cél

Bár a mélyhámlasztásról sokaknak elsősorban a bőr fiatalítására jut eszébe, számos más célra is hatékonyan bevethető. Ezek többek közt
- a pattanásos, aknés hegek, májfoltok, szeplők eltüntetése,
- a tág pórusú, seborrhoeás (zsíros bőr) korrekciója,
- a fakó, sápadt, rossz keringésű bőr élénkítése,
- a lassan regenerálódó bőr gyors frissítése,
- a napkárosodott bőr, a hiperpigmentáció egyes eseteinek kezelése,
- a stria (terhességi csíkok) halványítása,
- az ernyedt, feszességét vesztett kar, has és comb bőrének feszesítése.

Ugyanakkor természetesen a kíméletes gyógynövényes eljárás valóságos anti-aging bomba is, a korai ráncképződésre hajlamos, élettelen, idősödő bőr ellen bevethető „fegyver”.

Akár tavasszal is szépülhet a bőr

A gyógynövényes mélyhámlasztás két alkalmas kezelésből áll. Az első kezelés során alkalmazott hatóanyagok és a kíméletes, apró formátumban lévő gyógynövénykeverék bőrbe masszírozásának hatására a régi bőrréteg néhány nap alatt egyenletesen leválik. Ebben az időszakban az arctisztításhoz speciális készítményeket kell használni, amelyek befolyásolják a zajló folyamatot, így mással nem helyettesíthetők. A hámlási folyamat egyénenként különböző lehet, de a hámló részecskék erőszakos eltávolítása és a bőr vízzel való érintkezése minden esetben kerülendő. Az utókezelés a hámlasztást követő ötödik nap környékén történik.  A kezelést követő 14-28. napon nyeri el a bőr a legszebb állapotát. Ugyanakkor tudni kell, hogy súlyosabb esetekben nem lehet egy kezeléstől várni a csodát, 2-3-5 kezelés is szükséges lehet. A kezelések között 15-20-25 nap kell, hogy elteljen, az egyéni reakcióktól függően. - A mélyhámlasztásra mindenképpen olyan időszakban érdemes sort keríteni, amikor tudjuk, hogy a következő 2-3 hétben nem tervezünk a szabadban, direkt napsütésben tartózkodni. Egy vizsgaidőszak vagy a munkás hétköznapok is alkalmasak a folyamatra, sokkal inkább, mint például a téli síelés időszaka – ismerteti Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere. – A lényeg a napfény, az UV-sugárzás kerülése, amelynek betartásával akár már nyárra a legjobb formánkat hozhatjuk.

 

Forrás: Dermatica (www.dermatica.hu)

Téma szakértői

Dr. Szántó Hajnalka

Dr. Szántó Hajnalka

bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Vincze Ildikó

Dr. Vincze Ildikó

bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Karászi Viktória

Dr. Karászi Viktória

bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos

Orvos válaszol

Üdv!
3 hete bőrgyógyásznál jártam, perioralis dermatitis-t diagnosztizált, (2-3 évente ki szokott újulni ez a betegség nálam, eddig mindig sikerült sikeresen gyógyítani), Cutivate krémet írt fel a bőrgyógyász, 3 nap alatt teljesen el is múltak a tünetek, azért még használtam 1 hétig, most abbahagytam és nem csak a szám körül, hanem az egész arcomon, főként a szemem között, homlokomon, sőt még a szemem sarkában is megjelentek az apró kis pattanásszerű hólyagok. Mi a teendő ilyenkor?

Kedves Adrienn!
Kérem, jöjjön el rendelésemre. Csak úgy tudok segíteni, ha látom a "pattanásokat", bőrét, ha at tudjuk beszélni a kórelőzményét.
Üdvözlettel
Dr. Garaczi Edina

Kapcsolódó oldalak

Hírek

A feje tetején kopaszodik? Ilyen okai lehetnek a férfias hajhullásnak nőknél

A feje tetején kopaszodik? Ilyen okai lehetnek a férfias hajhullásnak nőknél

Egyre ritkább a haja a feje tetején, és úgy kopaszodik, ahogyan jellemzően a férfiak szoktak? Ez az úgynevezett androgén (vagyis férfias típusú) hajhullás, amely nőknél különösen önbizalom romboló hatású lehet. Dr. Karászi Viktória, a Dermatica bőrgyógyásza, nemigyógyász szakorvos a jelenség okaira és a megoldás lehetőségeire világított rá.

További részletek
Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

A lipóma egy körülírt, zsírszöveti, bőr alatti csomó, amely elsősorban esztétikai problémát okozhat, de mérettől függetlenül nyomhatja az alatta lévő idegeket. A faggyúciszta (atheroma) a bőrből indul ki, bár akár a bőr alá is terjedhet. Melyiket és miért kell, vagy lehet eltávolítani, és mi erre a legjobb megoldás? Dr. Medgyesy Gábor, a Dermatica sebésze adott választ a kérdésekre.

 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK