Természetesen a rosacea ellen

Természetesen a rosacea ellen

Peterman Krisztina Módosítva: 2018.11.27 11:30

Az első tavaszi napsugarak megjelenése óta egyre több gondot okoznak a rosacea tünetei. Piros foltok, makacs bőrpír, gennyes pattanások sújtják azokat, akik ebben a bőrbetegségben szenvednek. Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa olyan komplex megoldást kínál, amelynek segítségével a rosacea tartósan kezelhető.

Mi okozza a tüneteket?

A rosacea tüneteit az erek túlzott tágulata okozza, így elterjedt kezelési mód a lézeres terápia, melynek hatására a kitágult erek összehúzódnak, így a bőrpír is elmúlik. Bizonyos esetekben azonban ez a beavatkozás csak átmeneti megoldást jelent. Ha a panaszok kiújulnak, gondolni kell a bőrfertőzés lehetőségére is, amit egy parányi élősködő, a szőrtüszőkben élő bőratka okoz. Jelenléte mikroszkópos vizsgálattal kimutatható, célzott kezeléssel eltávolítható. A rosacea hátterében emellett több kiváltó ok is állhat: a bőrtüneteket okozhatja gyomor- és bélrendszeri, hormonális eltérés, de a genetika is szerepet játszik a megjelenésében, örökölhető bőrpoblémáról van szó.

Milyen kozmetikai kezelés lehet hatásos a rosacea ellen?

A kozmetikai kezelés történhet önállóan, vagy a kiváltó okok függvényében, súlyosabb eseteknél az orvosi kezelés kiegészítéseként. Az arcbőr ápolására minden esetben szükség van: fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, érösszehúzó hatóanyagokkal minden esetben sokat javíthatunk a bőr állapotán. A rosaceás bőr kozmetikai kezelése célzottan történik, egy kezelés során valósul meg: a bőr alapos fertőtlenítése, az értorna, a felhám megújulása, oxigenizációja, a bőr revitalizálása és nyugtatása. A masszázson itt kevesebb a hangsúly, rövid ideig alkalmazom, speciális olajkomplexet használva. Tapasztalataim szerint azok a betegek, akik a külső kezeléssel párhuzamosan vállalni tudják az immunrendszer erősítését, támogatását is, gyorsabban gyógyulnak.

Milyen eredményeket érhetünk el a kezeléssel?

A kezelés hatására az arcbőr egészséges textúrájú, tiszta lesz. A páciens a korának és genetikailag meghatározott bőrtípusát, pórusméretét nyeri vissza. Elmúlik a betegek életét megkeserítő bőrpír, gyulladás. A bőr normális komfortérzetének kialakítása segít visszanyerni önbizalmukat.

Mennyi időt vesz igénybe a terápia?

Az első időszakban heti egy kezelést végzünk, hat alkalommal. A tünetek változása egyéntől függ. Van olyan betegem, akinél már a második kezelésre elmúlt a tünetek 80 százaléka, de van, akinél csak a hetedik, nyolcadik alkalommal következett be látható javulás. Fontos megjegyezni, hogy az eredményes kezeléshez nagyon fontos a beteg együttműködése is. A kezelések után részletesen elmagyarázom az otthoni bőrápolás lépéseit, ehhez természetesen biztosítom a megfelelő készítményeket is. Ha a beteg ezeket napi rendszerességgel követi és alkalmazza, azzal segíti a tünetek megszűnését.

Cikkek melyeket mindenképpen olvasson el
Bejelentkezés rosacea kozmetikai kezelésre:

+36 20 209 99 39

bejelentkezés rosacea kozmetikai kezelésre

Téma szakértője

  • Peterman Krisztina

  • Szakterületek:
    • kozmetikőr, kozmetikus mester, szépség terapeuta
  • Specialitások:
    • problémás / érzékeny bőr hatékony kezelése
    • pattanásos bőr hatékony kezelése
    • régi pattanásnyomok eltüntetése
    • bőratkás bőr kozmetikai kezelése
    • rozáceás bőr kozmetikai kezelése
    • ráncos-, száraz bőr kezelése

     

    Vélemények munkatársunkról »

     

    Helyszín:  

    1015 Budapest, Ostrom utca 16. (a Széll Kálmán térnél)

     

    Rendelés típusa:

    • Személyes konzultáció

     

    Bejelentkezés telefonon: +36 20 209 9939

Orvos válaszol

Kedves Krisztina!

Bőrproblémámmal fordulnék Önhöz segítségért.
39 éves nő vagyok és már évek óta küszködök a nyakamon, dekoltázsomon,hátamon, karomon lévő kicsi gennyes tetejű pattanásokkal, illetve kemény, szúrós tetejű (talán) mitesszerekkel.Ilyenkor nyáron nagyon sok jelenik meg, ha hűvösebb az idő nem annyira drasztikus. Felkerestem már több bőrgyógyászt is, kezelték kívülről, belülről, de nagyobb javulást egyik sem hozott.
Nagyon sok kellemetlen percet okoztak már nekem, főleg így nyáron, amikor nem dughatom el őket.
Nagyon bízom a segítségében!
Tisztelettel:
Bohács Beáta

Peterman Krisztina
Peterman Krisztina kozmetikus
Kedves Beáta,

Látatlanban a leírás alapján ez egy szarúsodási rendellenesség. Napos időben fokozott a szarusodás rosszabb időben kevésbé gyors. Úgy ahogyan ennek megfelelően észlelte is a tüneteket. A probléma oka ismeretlen. kezelése tüneti : koptatás, hámlasztás, puhítás, hidratálás. Ezek közül van, amit csak orvos ajánlhat és van, amit otthon megcsinálhatunk magunknak is.
Általában elmondható,hogy a sós tengeri víz, a belőlük készült kozmetikumok jó hatásúak. Irány a tenger, ha nem akkor a fürdővízbe 2-3- kanálnyi sót tegyen. Ebbe fürödjön naponta 10 percet minimum. A tusolást akkor inkább mellőzze.
Van egy test zselé ami kiegyensúlyozza a bőr egyes hasonló problémáit. Mielőtt ajánlanám jó lenne 1x látnom a tüneteit. Kérem keressen meg ha van rá módja.
Üdvözlettel : Peterman Krisztina

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Empatikus

Krisztit hosszabb idő óta ismerem. Úgy szakmai munkáját és emberi magatartását is nagyra becsülöm. Nagy empátiával viseltetik vendégeivel és készséges a külön kívánságok teljesítésében. Kedves és közvetlen ember, kitűnő minőségű anyagokkal dolgozik. Engem minden alkalommal újjá tud varázsolni testileg és lelkileg is.

További vélemények

Hírek

A feje tetején kopaszodik? Ilyen okai lehetnek a férfias hajhullásnak nőknél

A feje tetején kopaszodik? Ilyen okai lehetnek a férfias hajhullásnak nőknél

Egyre ritkább a haja a feje tetején, és úgy kopaszodik, ahogyan jellemzően a férfiak szoktak? Ez az úgynevezett androgén (vagyis férfias típusú) hajhullás, amely nőknél különösen önbizalom romboló hatású lehet. Dr. Karászi Viktória, a Dermatica bőrgyógyásza, nemigyógyász szakorvos a jelenség okaira és a megoldás lehetőségeire világított rá.

További részletek
Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

A lipóma egy körülírt, zsírszöveti, bőr alatti csomó, amely elsősorban esztétikai problémát okozhat, de mérettől függetlenül nyomhatja az alatta lévő idegeket. A faggyúciszta (atheroma) a bőrből indul ki, bár akár a bőr alá is terjedhet. Melyiket és miért kell, vagy lehet eltávolítani, és mi erre a legjobb megoldás? Dr. Medgyesy Gábor, a Dermatica sebésze adott választ a kérdésekre.

 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK