Fülproblémákat is okozhat a pikkelysömör

Fülproblémákat is okozhat a pikkelysömör

dermatica.hu Létrehozva: 2017.02.23 Módosítva: 2017.04.03
A pikkelysömör, vagy másnéven pszoriázis tünetei a könyök, térdek és körmök mellett a hajas fejbőrön, a fülek területén, a fülcimpán és a hallójáratokban is megjelenhetnek. A fülek és a dobhártya érzékenysége miatt az itt jelentkező tünetek speciális kezelést igényelnek.

A pikkelysömör, vagy másnéven pszoriázis tünetei a könyök, térdek és körmök mellett a hajas fejbőrön, a fülek területén, a fülcimpán és a hallójáratokban is megjelenhetnek. A fülek és a dobhártya érzékenysége miatt az itt jelentkező tünetek speciális kezelést igényelnek.

Pikkelysömör a fülben

pikkelysömör kezelése a fülbenNormál esetben a bőr 28 naponta újul meg. Ennyi idő alatt a régi bőrsejtek lehullanak, helyet adva az újaknak. Pikkelysömör esetén azonban a bőr elszarusodása fokozottan jelentkezik, 3-4 naponta termelődnek új bőrsejtek, a régieknek azonban ennyi idő alatt nincs esélye lehullani, így a bőr az érintett területen megvastagszik, vörös, vaskos, pikkelyes foltok jelennek meg – magyarázza dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus, aki a páciensek visszajelzése alapján elnyerte a Dermatica Év Kiváló Orvosa díjat.

Bizonyos krémek veszélyesek is lehetnek!

A pikkelysömör jelenleg teljesen nem gyógyítható, de kezelhető betegség. Személyre szabott, korszerű terápia segítségével tartós tünetmentesség is elérhető, illetve az említett szövődmények kockázata minimálisra csökkenthető. Amennyiben a bőr megvastagodása olyan területeken jelentkezik, mint a hajas fejbőr vagy az arcon, a hajas fejbőr vonalában esetleg a füleken, akkor a bőr érzékenysége miatt más típusú kezelésre lehet szükség. Az egyéb testrészeken hatásos krémek és kenőcsök az érzékeny dobhártya sérülését is okozhatják, ezért nagyon fontos, hogy egyeztessen kezelőorvosával, mielőtt a fül területén használni kezdene egy terméket!

Szakszerű segítséggel a szövődmények megelőzhetők

A kezelőorvos olyan személyre szabott megoldásokat fog javasolni, amelyek betartásával a fül területén jelentkező tüneteket is biztonsággal kezelhetjük. Ez lehet folyékony szteroid készítmény, esetleg D-vitamin krémmel együtt használva. Különösen érzékeny bőrűek esetén, ha a külsőleg alkalmazható készítményeket nem tudja használni, akkor gyógyszeres megoldással, belsőleg lehet hatni az immunrendszer működésére és így csökkenteni a tüneteket. A gyógyszeres kezelési módok mellett a szakember hasznos házi praktikákkal is el tud látni bennünket.

További híreink>>>

Téma szakértője

  • Dr. Vincze Ildikó

  • Szakterületek:
    • bőrgyógyász, kozmetológus
  • Specialitások:
    • Problémás és érzékeny bőr
    • Ekcéma
    • Anyajegyszűrés (kizárólag hétfőn!)
    • Bőratka szűrése
    • Ellátás 0 éves kortól

    Vélemények munkatársunkról »

     

    Rendelés típusa:

    • Személyes, rendelői vizit: hétfő, kedd

     

    Rendelési helyszín:

    • 1015 Budapest Ostrom u. 16. (a Széll Kálmán térnél)

     

    Bejelentkezés a doktornőhöz »

     

    Teljes teszttérképes anyajegyszűrésre csak a hétfői rendelésen van lehetőség! 

    Tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy 100 vagy 100+ anyajegy esetén teljes teszttérképes anyajegyszűrésre két egymás utáni időpontot kell foglalni.

Orvos válaszol

Tisztelt Szakértő!
31 éves múltam és 17 éves korom óta küzdök pattanásokkal, próbáltam mindenfélét: beta-carotin, étrend változtatás, szolárium, napozás, végül a háziorvosom Tenutan-t írt fel, de az sem segített. Azt mondta, hogy erősebb gyógyszerrel kéne próbálkozni, de ő nem írhat fel mást, ezért beszéljek egy bőrgyógyásszal.

Kérdésem, hogy ha időpontot kérek önöktől, akkor mit/miket kéne vinnem magammal?

Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász kozmetológus
Tisztelt Kelemen Péter!

Elhúzódó pattanásos tünetek hátterében krónikus gyulladás is állhat, ezért javasolt vérvétel, fogászati, gégészeti ellenőrzés, szükség szerint röntgen vizsgálatok készítése. Az elkészült eredményekkel célszerű jelentkezni vizsgálatra.

Üdvözlettel

Dr.Vincze Ildikó
bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

okokat keresi

Alapos, a panasz okait kereső hozzáállás, ami sajnos nem sok helyen tapasztalható.

További vélemények

Hírek

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

A lipóma egy körülírt, zsírszöveti, bőr alatti csomó, amely elsősorban esztétikai problémát okozhat, de mérettől függetlenül nyomhatja az alatta lévő idegeket. A faggyúciszta (atheroma) a bőrből indul ki, bár akár a bőr alá is terjedhet. Melyiket és miért kell, vagy lehet eltávolítani, és mi erre a legjobb megoldás? Dr. Medgyesy Gábor, a Dermatica sebésze adott választ a kérdésekre.

 

További részletek
Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Több pikkelysömörös beteg tapasztalhatja, hogy foltokban hullik és nem nő ki a haja. Ez a rendkívül kellemetlen jelenség a plakkok nem megfelelő eltávolításával és a hegesedéssel függ össze, aminek kapcsán nem lehet eléggé hangsúlyozni a psoriasis gondos és kitartó kezelésének jelentőségét. A részletekbe dr. Brezán Edina, a Dermatica bőrgyógyásza, kozmetológus avatott be.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

Prima Medica Egészségközpontok