Még nyaralás előtt fontos megtisztíttatni a bőrt

Még nyaralás előtt fontos megtisztíttatni a bőrt

Peterman Krisztina Létrehozva: 2022.06.07 Módosítva: 2022.06.07

Mielőtt kitennénk az arcbőrünket a nyári napsütésnek, érdemes egy profi kozmetikai kezeléssel megtisztítani azt. Különösen ajánlott ez a felkészítés a problémás, pattanásos, esetleg rozáceás bőrnek. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, szépségterapeuta arról beszélt, mit tehetünk az egészséges, szép bőrért nyáron.

Fontos a nyárra felkészítő profi arckezelés

Problémás bőr esetén fontos a profi kozmetikai kezelés.A nyár elején vagy nyaralás előtt beiktatott professzionális kozmetikai arctisztítás nem csak a szépségünk érdekében fontos, de ezért is, hogy a tiszta, felkészített arcbőr jól viselje a napot, a szabad levegőt. A komolyan mitesszeres, pattanásos bőr esetében ugyanis előfordulhat, hogy az aknék begyulladnak, esetleg „besülnek” a nap hatására. Az így keletkező hegek pedig akár tartós nyomokat is hagyhatnak maguk után. A rozáceásoknak ugyancsak kihívást jelenthet a nyár, sokszor a tünetek romlását eredményezheti. Vagyis ha valaki – akár problémás bőrrel - szép, egyenletes arcszínnel, a lehető legkevesebb bőrkárosodással szeretne nyaralni, érdemes idejében ellátogatni a kozmetikushoz.

Az aknés, rozáceás bőr speciális kezelései

Aknés, pattanásos bőr

A gyulladt, pattanásos bőr tisztítását, a mitesszerek eltávolítása olyan alapvető lépés, amely lehetővé teszi, hogy a felpuhított bőrön, a kitáguló pórusokon keresztül megtisztítható legyen a gyulladt, aknés területet. Ha ez megtörtént, célzott kezelések javíthatnak a bőr állapotán. Nagyon hatékony lehet az ózonkezelés, amely baktériumölő és mély fertőtlenítő hatása miatt kiválóan alkalmas a pattanásos bőr, tág pórusú arcbőr, seborrhoeás bőr kezelésére. Megjelenésében leginkább arcszoláriumra emlékeztet az aknelámpa, amely azonban teljesen más elven működik. Fénysugarai kék és piros színűek, mindkét fény hullámhossza az UV-fény tartományán kívül esik. A piros a gyulladást csökkenti, az új sejtek növekedését serkenti, a kék pedig a baktériumok elpusztításáért felel.

Rozáceás bőr

A pattanásos és a rozáceás bőrön is segíthet a profi kozmetikus.A rozáceás bőr vizsgálatánál gyakran kiderül, hogy a bőrön elszaporodtak a szabad szemmel láthatatlan Dermodex folliculorum nevű atkák. Az atka és az Oleronius bacillus szimbiózisban élnek egymással. A bacillus tulajdonképpen megbújik az atkán-atkában, és egyes kutatások szerint egy általa termelt molekula a rozácea betegség kiváltója – ismerteti Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, szépségterapeuta. - Két lehetőség van tehát a rozácea kezelésére és megelőzésére: vagy a baktériumokat kell elpusztítani vagy az arc bőrén élő atkákat kell visszaszorítani. Ez utóbbiban tud segíteni a speciális kozmetikai kezelés. A kezelés után a felszabadított bőr szövetei több oxigénhez juthatnak, ezáltal kiküszöbölhető lehet a nyári szenzitivitás és a nem kívánt reakciók is. A napozástól még inkább kipirosodó, rozáceás bőrt pedig szintén felkészíthetjük a terhelésre és sokat tehetünk az állapotromlás megelőzéséért is.

Nyári bőrápoló tanácsok

  • Kerüljük a nyaralás alatt a sminket, kifestve ne menjünk napozni.
  • Ha mégis sminkelünk, a maradványokat alaposan távolítsuk el lefekvés előtt.
  • Használjunk könnyebb, vizesebb arckrémeket, hidratálókat!
  • Napközben érdemes többször is arcpermettel hidratálni a bőrünket!
  • A napfényvédelem akkor is fontos, ha már lebarnultunk. Azért is érdemes rendszeresen magas faktorszámú készítményeket alkalmaznunk, mert az erős sugárzásnak kitett bőrön erőteljesebben látszanak az öregedés nyomai.

Forrás: Dermatica (www.dermatica.hu)

 

Téma szakértője

  • Peterman Krisztina

  • Szakterületek:
    • kozmetikőr, kozmetikus mester, szépség terapeuta
  • Specialitások:
    • problémás / érzékeny bőr hatékony kezelése
    • pattanásos bőr hatékony kezelése
    • régi pattanásnyomok eltüntetése
    • bőratkás bőr kozmetikai kezelése
    • rozáceás bőr kozmetikai kezelése
    • ráncos-, száraz bőr kezelése

     

    Vélemények munkatársunkról »

     

    Helyszín:  

    1015 Budapest, Ostrom utca 16. (a Széll Kálmán térnél)

     

    Rendelés típusa:

    • Személyes konzultáció

     

    Bejelentkezés telefonon: +36 20 209 9939

Orvos válaszol

TISZTELT DRERMATICA!
A PANASZOM A KÖVETKEZŐ;A FÜLEM ALATT A NYAKAMON A CIKLUSOM KÖZEPÉN TELE VAGYOK PATTANÀSOKKAL.Az arcomon is van egy-két makacs a fülem előtt.Mit javasolnak?Köszönöm

Peterman Krisztina
Peterman Krisztina kozmetikus
Kedves Orsolya!
Részesítse előnyben a kénes , ichtiolos,és fertőtlenítő hatású aromaolajos készítményeket hosszabb távon. Így samponban, szappanban, tonikokban, arckrémekben . Alkalmazhat só szappant a tisztálkodáshoz, csinálhat magának otthon speciális fürdőket, borogatásokat melyek immunerősítők, bőrtisztítók,táplálók v. fertőtlenítők. Vegyen igénybe rendszeresen szaunát melynek méregtelenítő,tisztító, immunerősítő,szépítő hatása jól ismert. Keverhet ki házi pakolásokat -ezekből tucat szám van fenn a világhálón - alkalmazhat iszap és ásványi agyag maszkokat.
De ha megmutatja magát egy orvosnak, kozmetikusnak, természetgyógyásznak, ki-ki a saját módján segíteni fog. Sajnos ilyenkor végig kell zongorázni, hogy melyik a leg célra vezetőbb kezelés. Esetleg szükséges-e valamilyen vizsgálat mielőtt elkezdenek alkalmazni egy-egy gyógymódot.

Üdvözlettel,
Peterman Krisztina
gyógykozmetikus

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Megbízható kezelés

A világ másik végére is elmennék, hogy Peterman Krisztitől kapjam a megbízható kezelést. Szakértelem baráti stílussal párosul. Kell ennél több?

További vélemények

Hírek

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

Lipóma vagy faggyúciszta? Melyiket és miért kell eltávolítani?

A lipóma egy körülírt, zsírszöveti, bőr alatti csomó, amely elsősorban esztétikai problémát okozhat, de mérettől függetlenül nyomhatja az alatta lévő idegeket. A faggyúciszta (atheroma) a bőrből indul ki, bár akár a bőr alá is terjedhet. Melyiket és miért kell, vagy lehet eltávolítani, és mi erre a legjobb megoldás? Dr. Medgyesy Gábor, a Dermatica sebésze adott választ a kérdésekre.

 

További részletek
Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Pikkelysömör is lehet foltos hajhullás oka – így lehet megállítani

Több pikkelysömörös beteg tapasztalhatja, hogy foltokban hullik és nem nő ki a haja. Ez a rendkívül kellemetlen jelenség a plakkok nem megfelelő eltávolításával és a hegesedéssel függ össze, aminek kapcsán nem lehet eléggé hangsúlyozni a psoriasis gondos és kitartó kezelésének jelentőségét. A részletekbe dr. Brezán Edina, a Dermatica bőrgyógyásza, kozmetológus avatott be.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

Prima Medica Egészségközpontok