Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Hölgyem!Segítségét szeretném kérni milyen irányba induljak el, az államon megjelenő piros viszkető foltok miatt. Amik a nagy viszketes után átalakul pattanásszerűvé. A Mai nap is kijött egy próbáltam róla fényképet készíteni ,hogy könnyebb legyen beazonosítani esetleg.

Nem állandóan jön ki ,nem nap mint nap, de általában a szám körül , és csak néha néha .Előre is köszönöm a segítségét. Kérésére elkuldhetem a készített fotót is!Üdv.: Foszto Georgina
Tisztelt Foszto Georgina!A bőrproblémákat és kiütéseket sajnos elmondás és fotó alapján nehéz megállapítani. Javasolnék egy bőrgyógyász szakorvos személyes konzultációt ahol rögtön terápiát és a megfelelő krémet vagy gyógyszert fel is tudja írni az orvos.Bőrgyógyászaink:Dr. Zubek Krisztina: hétfői napokon 8:00-10:00 között, vizit díja 19.000 Ft, kontroll vizit díja 17.000 Ft (30 perc)

Dr. Vincze Ildikó: keddenként 15:00-20:00 között, vizit díja 19.000 Ft, kontroll vizit díja 17.000 Ft (30 perc)

Dr. Garaczi Edina: hétfőn 14:30-16:30 között, szerdán 09:00-11:00, csütörtökön 15:00-19:00 között rendel. vizit díja 20.000 Ft, kontroll vizit díja 18.000 Ft (30 perc)A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309.

Számlát tudunk kiállítani Egészségpénztár vagy a Páciens nevére.Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzánk bizalommal!Üdvözlettel:Hauser Gyöngyiasszisztens

Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
Tisztelt Doktornő!Ételadalékok, tartósítószerek, aromák, szinezékek érzékenységét sejtem az emésztőrendszeri panaszok és allergiás bőrkiütések mögött. Epicutan teszt során honnan tekinthető meg egy lista, amikre elvégzik a tesztelést (leggyak. allergének?); végzik-e bőrgyógyászati szakrendelés keretében is; illetve ha pozitív a teszten xy panel pozitív lesz az immunválaszban IgE allergiát vagy IgG (emésztőrendszeri intoleranciát) jelent? Köszönöm a segítségét és válaszát! Tisztelettel: Hanga
Tisztelt Hanga!Bőrgyógyász szakorvosaink végeznek ételadalék allergia vizsgálatot , úgynevezett epicután teszt módszerrel. A vizsgálat úgy történik, hogy egy tapaszra kinyomkodjuk az allergéneket és a hát bőrére ragasztjuk, ahol figyelni és ellenőrizni kell a bőr reakcióját ( a teszt listáját a www.allergiakozpont.hu oldalunkon az árlistában az ételadalék sor megtekintésére rákattintva megtalálja). Ez a fajta vizsgálat a bőr kiütéseire ad választ az emésztőrendszeri panaszokra élelmiszer allergiát vagy intolerancia vizsgálatot szokott javasolni az orvos ami vérvételből történik. Egy szakorvosi viziten belül tudja megbeszélni az orvossal és az Ön panaszaihoz leginkább megfelelő vizsgálatokat javasolja elvégzésre.

Dr. Vincze Ildikó: keddenként 15:00-20:00 között, vizit díja 19.000 Ft, kontroll vizit díja 17.000 Ft ( 30perc)

Dr. Garaczi Edina: hétfőn 14:30-16:30 között, szerdán 09:00-11:00, csütörtökön 15:00-19:00 között rendel.vizit díja 20.000 Ft, kontroll vizit díja 18.000 Ft ( 30 perc)Honlapunkon az orvos neve mellett online is tud a szabad időpontokra jelentkezni, vagy a következő telefonszámon: 0630/631-9309.Számlát tudunk kiállítani Egészségpénztár vagy a Páciens nevére.Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzánk bizalommal!Üdvözlettel:

Hauser Gyöngyi

asszisztens
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
Jó napot! A honaljamon piros foltok jelentek meg,majd elkezdet hámlani és erös fájdalmat érzek,mitöl alakulhatot ki? köszönöm elöre is a választ! Üdvözlettel:Valentina
Kedves Valentina!Lehetsèges allergiàs reakció, esetleg egyéb gyulladásos reakció. Javasolt illatmentes mosakodó és dezodor használata, valamint szakrendelés felkeresése.Üdvözlettel:

Dr.Vincze Ildikó

börgyógyàsz szakorvos
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász kozmetológus
Jó napot!

2017.október 6-án csináltattam az alkaromra egy kisebb fekete tetoválást,nem volt vele semmi gond, de sajnos túlhordtam a folpackot,és előjöttek az ekcémás tüneteim, csalán szerű kis hólyagocskák,égető és viszkető kipirosodott bőr a tetováláskörül. Eddig,vagyis a mai napig Bepanthent használtam, a simát, az szépen hámlasztja is a tetoválást ahogy kell,de ma észre vettem, hogy ahol kicsit többször satíroztak a tetováláson,ott is van 1-2 aprócska hólyag. Az a baj, hogy állítólag még nem kenhetek rá Elocom krémet, meg azt sem amit az arcomra szoktak kikeverni ebből a krémből. Szeretnék segítséget kérni, hogy mit tudok tenni ebben az ügyben? Köszönöm
Tisztelt Kérdező,

A Budai Allergiaközpont szakértői oldalán meg fogják válaszolni az ott is feltett kérdést.

Üdvözlettel:

Budaházi Kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
Kedves Doktornő!Elkezdett hámlani a bőröm ,de úgy ahogy szokott.

Nem váltottam tusfürdőt ,mosóport,öblítőt.

És egyáltalán nem megszokott ez nálam.Mi lehet a gond? A testápoló nem segít.Köszönöm válaszát!
Tisztelt Kérdező,

Kezelő orvosa tudja hogy mit jelent az "úgy ahogy szokott". Feltétlenül keresse fel a kezelőorvosát a megjelenő tünet miatt, főleg ha nem először fordul elő.

Üdvözlettel:

Budaházi Kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
Tisztelt Doktornő!

Több bőrgyógyásznál is jártam de senki nem tesz semmit.

Pár hónapja viszkető pöttyök jelentek meg az egész testemen,ami reggelre majdnem nyomtalanul el is tűnik. Mosakodót használok már régóta semmi kozmetikumot nem. Ágynemű is rendszeresen van mosva.Mosószer is váltva volt.mi lehet ez? Éjjel nagyon keveset tudok csak aludni miatta.Allergia gyógyszert is szedtem már de az sem segített..Babát várok így mindenfélét nem is használhatok.Az orvosoknak felvetettem hátha rühről van szó.azt mondták azok a pöttyök nem tűnnek el. köszönöm a válaszát előre is
Tisztelt Kérdező,

A probléma kivizsgálására amennyiben Önnek is megfelel, javaslom, hogy dr Garaczi Edina Főorvosnőhöz fáradjon be egy vizitre.

Főorvosnő bőrgyógyász-allergológus, aki tud Önnek segíteni a probléma megoldásában.

Üdvözlettel:

Budaházi Kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
Jónapot! Azzal a panasszal fordulok Önhöz hogy regen nagyon szep volt a bőröm ám a teafaolajjal nagyon durván kiszaritottam azota nagyon csúnyán vörös pattanásos melyről jovo duzzadt pattanások jönnek ram. Voltam bőrgyógyászná kll de nem segített. Valami jo hidratáló krémet vagy valamit tudna ajánlani?
Tisztelt Kérdező,

A patikában sok jó hidratáló krémet tudnak ajánlani. Kozmetikusa is tud segíteni a krém kiválasztásában.

Ha a probléma ellenben súlyosabb, és a pattanásoktól is szeretne megszabadulni, javaslom bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos felkeresését. A bőrét egy vizsgálat után, esetleges laborvizsgálatok után fogja tudni kezelni személyre szólóan.

Tisztelettel:

Budaházi Kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
Üdv! Kis segítséget kérnék, merre keresgéljek a következő tünetek esetén. Általában zuhanyozás közben jelennek meg nem viszkető, piros pöttyök rajtam, a könyökhajlatokban, illetve a nyakam vonalán. Mindig más tusfürdő volt eddig és ezek a pöttyök, foltok nem jelennek meg mindig ugyanannál a tusfürdőnél sem! Kozmetikumra, összetevőre nyomozzak? Vagy lehet ez a forró vízzel kapcsolatos? Vagy belső oka lehet, a most felkapott glutnérzékenység, hasonló? Orvoshoz nem tudom "elvinni", mert mire egy időpontra eljutnék, épp nem lenne tünet. Olvastam gombás fertőzésekről is, de semmi más jele, és ezek a kiütések és foltok se viszketnek, ezért nem gondoltam ilyesmire. Előre is köszönöm a tanácsot!
Tisztelt Kérdező,

Tünetei valószínűleg meleg nedves közeg hozza elő. A tünet megjelenésekkor fotózza le, majd a fotóval keresse fel szakorvosát.

Üdvözlettel:

Dr Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász kozmetológus
Üdv!A problémám, hogy néha az ujjbegyeken, tenyeremen 1-1 fajdalmas hólyag jelenik meg. Olyan mintha egy vízhólyag lenne, csak sokkal lentebb a bőr rétegében. Nem fakad ki, nem viszket, érintésre feszítő érzést produkál. Néhány nap alatt magától elmúlik, felszívódik.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Kérdező,

Amennyiben tünetei nem múlnak el maguktól, illetve más testtájon is megjelennek, feltétlenül keressen fel szakorvost.

Üdvözlettel:

Dr Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász kozmetológus
Üdv,

Pár hete szúnyogcsípéshez hasonló csípések jelentek meg rajtam, viszketnek, sokáig nem múlnak el, pirosak.

Általában reggel, délelőtt jönnek ki, vagyis gondolom este csíp meg valami, de nem tudom pók lehet e, vagy ne adj isten ágyi poloska....

Tudna segíteni, vagy személyes vizsgálat szükséges?

Köszönettel: Anna
Tisztelt Kérdező,

Segítséget, esetleges kezelést, receptet csak személyes konzultáció alatt tudunk biztosítani.

Készséggel várjuk rendelésünkön.

Üdvözlettel:

Dr Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász kozmetológus

Hírek

Nem kell szégyellni, van megoldás a körömgombára

Nem kell szégyellni, van megoldás a körömgombára

A körömgomba népbetegség, főleg nyáron zavar sokakat a gombás köröm, ami különösen makacs betegség tud lenni. Dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus a gyakran nem feltűnő tünetekről, a hatékony kezelésről és a megelőzésről beszélt.

További részletek
Belobbant az ekcéma a gyakori kézmosás, fertőtlenítés miatt?

Belobbant az ekcéma a gyakori kézmosás, fertőtlenítés miatt?

A gyakori kézmosás, kézfertőtlenítés fontos eszköz a koronavírus elleni védekezésben, de az ekcémás betegek tüneteit belobbanthatja, súlyosbíthatja. Dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus tanácsokat adott az érintetteknek.  

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Borbola Kinga Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Vincze Ildikó Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Zubek Krisztina Dr. Zubek Krisztina
Dr. Zubek Krisztina bőrgyógyász, kozmetológus
dr. Medgyesy Gábor dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész
Peterman Krisztina
Peterman Krisztina kozmetikőr, kozmetikus mester, szépség terapeuta
Dr. Pánczél Gitta Dr. Pánczél Gitta
Dr. Pánczél Gitta bőrgyógyász, kozmetológus
dr. Rózsa Annamária dr. Rózsa Annamária
dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
Dr. Schmidt Emese
Dr. Schmidt Emese bőrgyógyász, klinikai onkológus
Dr. Gyarmati Csaba
Dr. Gyarmati Csaba plasztikai sebész