Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdv,
Pár hete szúnyogcsípéshez hasonló csípések jelentek meg rajtam, viszketnek, sokáig nem múlnak el, pirosak.
Általában reggel, délelőtt jönnek ki, vagyis gondolom este csíp meg valami, de nem tudom pók lehet e, vagy ne adj isten ágyi poloska....
Tudna segíteni, vagy személyes vizsgálat szükséges?
Köszönettel: Anna
2017.10.03
Tisztelt Kérdező,
Segítséget, esetleges kezelést, receptet csak személyes konzultáció alatt tudunk biztosítani.
Készséggel várjuk rendelésünkön.
Üdvözlettel:
Dr Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász kozmetológus
2017.10.03
Üdv! Az elmúlt napokban vettem észre egy kis változást egy születésem óta jelenlevő piros, nem kiemelkedő anyajegyem kapcsán (édesanyamnak is ugyanazon a helyen van). Eddig kör alakú volt, de most mintha valami kis változás lenne rajta. A körvonalán 3 helyen egy kb 3 Tűszúrásnyi nagyságú kis változás vehető rajta észre, olyan mintha egy kis ecsettel egy kis pontnyit túlhuztuk volna a színezésnél a.körvonalon. Aggódnom kellene?
2017.09.07
Tisztelt Kérdező,
A választ csak egy személyes vizsgálat alatt a szakorvos fogja tudni megadni. Egy ilyen problémával szakorvoshoz kell fordulni.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
2017.09.07
Kedves Doktornő, Doktor úr!

Gyógyszeres körömgomba kezelést kapok, a 3. hónapot zárom a napokban, de még folytatom a kezelést. Nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel, az egyik (a nagylabujjakról van szó) majdhogynem a tökéletes, a másiknál esztétikai kifogások vannak. A sárga árnyalatok eltűntek, viszont a bal lábamon a gyógyszeres kezeles előtti időkből kb. felére reszelt köröm van, a közepén egy kis v alakú köröm hiánnyal. Olyan érzésem van, ahogy ápolom rendszeresen, hogy nem nő a csupasz részre a köröm, valahogy nem tapad le. A "holt" részén látom, hogy nő folyamatosan, de a csupasz részt nem borítja köröm. A szabadszélek a köröm feluletene felénél kezdődnek. Mi ennek az oka, mit lehet tenni ellene?
Üdvözlettel, Ildikó
2017.08.25
Kedves Ildikó,
Panaszai annyira összetettek,hogy személyesen ,orvosi konzultáció keretében lehet erre válaszolni.
üdvözlettel:Budaházi Kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
2017.08.25
Jó napot kívánok! Olyan kérdéssel kapcsolatban kérnék segítséget hogy lányomnak 15éves lilás csíkok vannak a hátán és mostmár az oldalára is terjed nem tudjuk hogy mi lehet sok felét olvastunk róla az interneten de nem jutottunk semmire mert nem fogyott fogyási csiknak sem mondható mi lehet Köszönöm előre is a segítséget
2017.08.25
Tisztelt Takács Ágnes,

A leírás alapján striák lehetnek a bőrén. Ez hirtelen növekedés (például: a magassága nő vagy hirtelen testsúlynövekedés) miatt jelentkezhet. Pontos diagnózist a tünetek vizsgálata alapján tudok felállítani.

Üdvözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus

Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
2017.08.25
Tisztelt Doktornő!
Lassan 1 éve küzdök csalánkiütéssel. (Thrombosisom volt, azóta áll fenn.) Gyógyszerallergiára gondoltunk, de bármit szedtem, nem múlt el. Jelenleg Telfast 180 mg-ot, illetve Lertazint szedek. Ezekkel kordában tudom tartani. Minden vizsgálatom negatív. Viszont gyermeket szeretnék vállalni. A kérdésem az lenne, hogy terhességben szedhető-e antihisztamin, és ha igen, akkor melyik?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Judit
2017.08.24
Tisztelt Judit,

A terhesség 12 hete után szedhető antihisztamin tabletták: cetirizine vagy loratadine.

Üdvözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
2017.08.24
Kedves Kata!
2-3 napja kijöttek rajtam olyan pöttyök, mint mikor a pók egy helyen sokszor megcsíp. Először nem is foglalkoztam vele, mert azt gondoltam valami megcsípett, de tegnapra már elég csúnya lett és nagyon viszketett is. Ma próbáltam időpontot kérni bőrgyógyászatra, de csak jövőhéten szerdán tudnak fogadni.. Ma megmutattam egy gyógyszertárban, mondom hátha mondanak rá valamit.. És a hölgy azt mondta, hogy szerinte övsömör. Most nagyon aggódom, mert 6 hetes terhes vagyok és igencsak messze van még a jövőhét szerda mire megnéznek.. Esetleg ha csatolnék képet megnézné? Előre is köszönöm!
2017.08.23
Kedves Kinga,
Remélem eljutott a bőrgyógyászatra, mivel fotó alapján nagyon nehéz bármit is diagnosztizálni. Az övsömör a deréki részen, asszimetrikusan csak a jobb vagy csak a bal derékon félkörben jelenik meg. A bőrgyógyász szakorvosi vizit azért is fontos, mert terhesség alatt nem minden gyógyszer szedhető.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
2017.08.23
Jó napot! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tegnap délután a fürdés után közvetlenül a fenekemen lilás csikok jelentek meg. Olyanok mint a stria, de nem hiztam vagy fogytam, nem edzsek, tehát semmi olyan nem történt ami a kötőszövet szakadásat előidőzhete. Ill. nem tudom hogy a stria egy délután ki tud-e alakúlni csak úgy minden előjel nélkül. Vannak striáim de azok is már 22 éves voltam amikor megjelentek egy hírtelen súlyingadozás miatt és észrevehetetlenek. Most 24 éves vagyok. És nem tudom hogy az ilyen csíkok csak attól lehetenek vagy más is lehet az oka. Előre is köszönöm
2017.08.10
Tisztelt Kérdező,
Az ilyen hirtelen kialakult bőrtünetet minden esetben érdemes megmutatni bőrgyógyásznak, hogy amennyiben szükséges el tudja kezdeni a kezelést.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
2017.08.10
Kedves Katalin!

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy milyen termékeket tudna ajánlani, kombinált -néha száraz néha normál, zsírosnak nem mondanám- arcbőrre amin apró pattanások vannak, főleg a homlokon és az áll alatt. A homloknál főleg oldalt a hajtőnél jelennek meg.
Illetve mit tud javasolni az olyan pattanásokra amely a bőr mélyebb rétegeibe nyúlik vissza? Ezeket nem is lehet kitisztítani, kinyomni csak elmúlik a pirosság a gyulladás de a bőr alatt kitapintható egy kis csomó szerű dolog.

Válaszát köszönöm
2017.08.04
Tisztelt Kérdező,

Leírása alapján több okra is visszavezethető a bőrprobléma. Korától függően hormonális gond is felmerülhet, étkezési befolyásolás is felmerülhet, így tanácsot adni a bőr kezelésére szinte lehetetlen.
Több vizsgálat is szükségessé válik, így javaslom egy bőrgyógyásznak kellene megmutatni, aki segít kideríteni a kiváltó okot. Utána lehet elkezdeni a kezelést. Addig is érdemes gyógyszertári krémet használni. Gyógyszertáros segít kiválasztani a megfelelőt, de ez csak tüneti megoldás. A kiváltó okot kell megszüntetni.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
2017.08.04
Üdvözlöm! Pár hónapja hullani kezdett egy foltban a hajam, jobb oldalon, elöl, nem kör, hanem inkább szabálytalan folt alakban. Amikor észre vettem először is bőrgyógyászhoz fordultam, aki góc kutatásra küldött, valamint alpicort hajszeszt és egy gyógyszertári kevert hajszeszt írt fel amit felváltva kellett használnom. Használtam is kb 2 hónapig, de a hajam egyre inkább csak ritkul azon a területen. Pár centiméteren teljesen ki hullott. Történt fül orr gegeszeti kivizsgálás, 2 különböző orvosnál jártam hogy biztos legyek a dologban. Történt orr és torok váladék tenyésztés, az orromban egy staphylococcus nevű bakterumot találtak, ami a doktor nő szerint nem okozhat ilyen panaszt, azért kaptam rá egy antibiotikumos orr cseppet. Torok váladék mintavetel negatív. Jártam fogorvosnál, jövő héten lesz meg a röntgen felvétel, jártam nőgyógyásznál, ott is minden rendben. Jópár hónapja tart a hajhullás ezen a területen, és már nagyon meg vagyok ijedve hogy ott nem marad hajam, ki fog hullani az összes. El mentem egy másik bőrgyógyászhoz, aki szemrevételezte a hajam, Annyit mondott hogy a bőröm ott enyhén rózsaszín, de nem lát semmijen különösebb elváltozást. Panaszkodtam neki arról is, hogy azon a területen folyamatosan, minden nap egy egy gennyes pattanás jelent meg a fejbőrömön az utóbbi pár hétben. Ezeket ki nyomom majd fertőtlenítem. Arra gondolt hogy talán valami féle bakteriális dolog lehet a háttérben, ezért fel irt egy 4 hetes antibiotikum kúrát, amelynek már csak az utolsó tablettája van hátra. Heti egy darabot kell be vennem a fluconazole q pharma gyógyszerből. Azt mondta hogy ha bakteriális, illetve gombás fertőzés lenne akkor a gyógyszertől el kell hogy múljon, és vissza fog nőni a hajam. Még mindig folyamatosan elő jönnek a pattanások, illetve kiütések, nem tudom minek nevezzem.. Most türelmesen várnom kell? Pajzsmirigy alulműködésem van, másfél éve szedek l thyroxint, folyamatosan ellenőrzik a tsh - t, jó az érték, és nem autoimmun. Eddig is volt kisebb mértékű hajhullásom, de nem így. Történt terheléses vércukor és inzulin meghatározás, nem találtak semmit. Nőgyógyászati hormonok is rendben vannak. Milyen további vizsgálatokat ajánlana, hogy ki derüljön mi a foltos hajhullásom okozója? Jelenleg dr hair hajcseppekkel kezelem a területet, valamint ma még be veszem az utolsó darabot a fluconazole gyógyszerből. Nem kellene esetleg egy alaposabb kivizsgálás? Hátha tudna egy kis tanácsot adni merre lenne érdemes még fordulnom? Valamint valami kiegészítő helyi kezelést? Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát! Szép napot! Barbara.
2017.08.01
Tisztelt Kérdező,
Leírása alapján javaslom, hogy Dr Garaczi Edina Főorvosnő rendelésére jelentkezzen be. A kivizsgálás segíthet kideríteni a kiváltó okot.
Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
2017.08.01
Kedves Doktornő!
Szeretnék tetováltatni, de a bizsu dolgokra allergiás vagyok. Általában a fülem begyullad a fülbevalóktól (nem mindtől, van amit bírok).
A kérdésem az, hogy a tetoválás okozhat e így nálam problémát, vagy csináltathatok.
Köszönöm.
Szép napot
2017.08.01
Tisztelt Kérdező,
Mivel tapasztalt már allergiára utaló tüneteket, így a tetoválás előtt javaslom az allergia vizsgálatot, mely pontos információt fog Önnek adni, így könnyebb lesz eldönteni, hogy a tetoválás Önnek való-e.
Üdvözlettel:
Budaházi kata
Budaházi Katalin
Budaházi Katalin asszisztens
2017.08.01

Hírek

Sokat ront a stressz a tenyér-talpi ekcémán

Sokat ront a stressz a tenyér-talpi ekcémán

A tenyéren, ujjakon, talpon, lábfejen megjelenő ekcéma igen kellemetlen, sokszor önbizalom-romboló betegség, amelynek kezelése összetett. Dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyásza, klinikai onkológus arra hívta fel a figyelmet, hogy az alapos kivizsgálás után nem csak a rendszeres hidratálás fontos, de a tüneti és hosszútávú orvosi kezelésen kívül a stresszoldás is.

További részletek
Köröm- és bőrgomba - segítség a makacs betegségek ellen

Köröm- és bőrgomba - segítség a makacs betegségek ellen

A köröm- és a bőrgomba minden évszakban kellemetlenséget okozhat az érintetteknek, sokan szégyellik is a betegséget. Dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint már csak azért is érdemes ezekkel a betegségekkel orvoshoz fordulni, mert a makacs gombás fertőzésektől nagyon nehéz lehet megszabadulni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Munkatársaink

Dr. Vincze Ildikó
Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász, kozmetológus
Dr. Brezán Edina
Dr. Brezán Edina Bőrgyógyász - kozmetológus
Dr. Borbola Kinga
Dr. Borbola Kinga Bőrgyógyász - kozmetológus, klinikai onkológus
Dr. Schmidt Emese
Dr. Schmidt Emese bőrgyógyász, klinikai onkológus
Dr. Szántó Hajnalka
Dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
dr. Rózsa Annamária
dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász
Prof. Dr. Marschalkó Márta PHD
Prof. Dr. Marschalkó Márta PHD bőrgyógyász, nemigyógyász
Dr. Karászi Viktória
Dr. Karászi Viktória bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos
Dr. Szilágyi Melinda
Dr. Szilágyi Melinda bőrgyógyász, nemigyógyász szakorvos, kozmetológus, allergológus és klinikai immunológus
dr. Medgyesy Gábor
dr. Medgyesy Gábor sebész
dr. Csapó Zsolt PhD
dr. Csapó Zsolt PhD sebész

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!